Bíztató együttműködés körvonalazódik a Csabatáj Zrt. és az újkígyósi érintettek között – Újkígyós város weboldala

Bíztató együttműködés körvonalazódik a Csabatáj Zrt. és az újkígyósi érintettek között

a-talentis-irodahaza-herceghalmon-foto-irodahu.jpg

Biztató együttműködés körvonalazódik a Csabatáj Zrt. és az újkígyósi érintettek között

Október 8-án az újkígyósiak küldöttsége – Szebellédi Zoltán polgármester, Bozó József alpolgármester és Marossy Gábor gazdaköri vezető – egyeztetett Herceghalmon Zimmermann Istvánnal, a Talentis Agro Zrt. növénytermesztési divízió vezetőjével és Csupászné Sánta Évával, a Csabatáj Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatójával.

A találkozót Szebellédi Zoltán polgármester kezdeményezte, mivel több újkígyósi kistermelő, valamint gazdaköri tagok is jelezték, hogy az eperjesi gabona szárító és tároló működési feltételei kedvezőtlenül megváltoztak (pl. több szolgáltatási díjat kell fizetni, mint korábban), amely nagy mértékben megnehezíti az újkígyósi gazdák boldogulását.

A megbeszélés célja a kölcsönös megismerésen túl az volt, hogy az újkígyósi gazdasági érdekeket minél inkább bemutassuk a település hosszú távú fejlődése szempontjából, illetve a jelenlegi szolgáltatási díjakat mérsékeljük az újkígyósi lakosok számára.

Zimmermann István divízió vezető elfogadhatónak tartotta Marossy Gábor és Bozó József szakmai érvelését, és az igazgatóság előtt azt fogja képviselni, ahogy ezek a díjak (szárítás, tisztítás, tárolás, kitárolás) az újkígyósi gazdák számára a jelenleginél kedvezőbbek legyenek, nyilván a cég gazdasági érdekeit is figyelembe véve. Erre a döntésre remélhetőleg néhány héten belül sor kerülhet.

További felvetéseinkkel kapcsolatosan is pozitív hozzáállást tapasztaltunk:

  • A cégnek hosszú távú tervei vannak Újkígyóson. Bár sok helyen nagyon rossz állapotban vették át a telephelyeket – ilyen az újkígyósi is –, az a cél, hogy ezeket a mai kornak megfelelően fejlesszék.
  • Szívesen veszik a település együttműködési szándékát, azon lesznek, hogy a város érdekeinek is megfelelően vegyenek részt a helyi gazdaság, a térség fejlesztésében.
  • Felvetődött a helyi iparűzési adó korábbi hibás megosztásának lehetősége, amelyre ígéretet kaptunk, hogy felülvizsgálják, és amennyiben szükséges, azt módosítják.
  • A helyi gazdákkal és a cégvezetéssel együtt megvizsgáljuk a gazdasági együttműködés azon lehetőségét is, amely a Csabatáj Zrt. egyfajta integrátori szerepére épülne az alapanyagok kedvezőbb árú beszerzését eredményezve.

Mindenképpen hasznosnak és ígéretesnek tekintjük az egyeztetést, amely rövidesen folytatódni fog a konkrétumok további egyeztetésével.

Szebellédi Zoltán

polgármester

 

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás