Európa-bajnokságra készülnek az újkígyósi kick-boxosok – Újkígyós város weboldala

Európa-bajnokságra készülnek az újkígyósi kick-boxosok

Augusztus 25. és szeptember 3. között rendezik meg az utánpótlás kick-box kontinensviadalt a törökországi Isztanbulban. A megmérettetés az utánpótlás korosztály legnagyobb versenye, egyfajta csúcsa a sportág fiatal művelőinek. A török főváros nyugati részében fekvő, egészen pontosan kiemelkedő Tüyap Center lesz a verseny központja. A Márvány-tengerhez közeli központ nem ismeretlen városunk sportolóinak, ugyanis már májusban is jártak itt egy világkupán, ahol már „belakták” a helyszínt. Ha nem is a szó szoros értelmében, de tudjuk néhány sportolónak fontos a versenyhelyszín megismerése, főleg ha négy világkupa aranyéremmel is társult.

Korcsog László, a csapat vezetőedzője nehéz versenyre számít:

„Két hét pihenő után már július 10-én megkezdték a felkészülést az EB-re készülő sportolóink. Így egy ideálisnak mondható hat hetes előkészületet kell teljesíteni a válogatottba bekerült versenyzőinknek. Kilenc sportolónk szerzett kvótát, ebből végül hatan indulnak Isztanbulban.Itthon kezdtük a felkészülést, majd a csongrádi edzőtáborba utaztunk. Az utolsó simításokat már újra itthon végezzük majd. A tavalyi jesoli Vb-n öt egyéni érmet szereztünk. Ebből komoly önbizalmat meríthetnek sportolóink Isztanbulra is”.

Az újkígyósiak fennálásuk óta legeredményesebb évükön vannak túl. Nézzük kik lépnek tatamira a török fővárosban:

Szántó Máté a legnépesebb gyerek súlycsoportban, a 27kg-osok között eredményes tavaszi szezont tudhat maga mögött. Nyert Európa- és vilgákupát is. Ugyanakkor nem lesz könnyű dolga. Ismerve tudását és fanatizmusát a legjobbak közé fog tartozni.

Dócs Dalma a gyerek lányok 33kg-os súlycsoportjában szintén nagy éremhalmozónak számított tavasszal. Győzött Karlovacban, Innsbruckban és Isztanbulban is. Jó eséllyel fog tatamira lépni.

Szekeres Flóra a nyáron békéscsabáról érkezett hozzánk. Tavaly már bizonyított Vb ezüstérmével.
 Idén egy népes és fajsúlyos súlycsoportban a cadet1 korosztály 37kg-os versenyzői között kell majd bizonyítania.

Majernyik Tímea tavaly újoncként debütált a címeres melegítőben. Idén már nagyobb rutint szerezve igyekszik majd megnehezíteni ellenfelei dolgát a +65kg-ban.

Hegedűs Ramóna azon szűk kör része, akik három szabályrenderben is indulnak. Ez több energiát és időt is igénybe vesz, tehát a felkészülésének tervezése sem egyszerű. A jesoloi Vb ezüstje után újra a dobogóra fog igyekezni. Szintén a +65kg-ban áll rajthoz.

Ancsin Hanna tavalyi visszatérése után régről ismert, jó képességű ellenfeleket győzött le tavasszal, így első helyen jelentkezett be a válgatottba a juniorok +70kg-os súlycsoportjában. Sok jó képességű vetélytársa mellett kell majd bizonyítania, de látva fejlődését fel fogja venni a versenyt súlycsoportjának legjobbjaival.

„Nem szeretem az előzetes tippeléseket. Egy Európa-bajnokságon a kontinens színe-java ott lesz. Sok szoros mérkőzésre számítok, ahol nüanszok és a pillnatnyi forma fog dönteni. Ezeket a meccseket kell megnyernünk és akkor több éremmel térhetünk haza. Sorsdöntő lesz a sorsolás is. Jó eséllyel a csapatversenybe is be fognak válogatni két-három versenyzőnket”. – Zárta gondolatait Korcsog László.

Az újkígyósi csapat augusztus 25-én indul az Európa-bajnokságra és várhatóan szeptember 3-án érkeznek haza. Bizakodnak, hogy több szép érmet sikerül majd városunkba hozni a török hadjáratról.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< máj 2024 >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megszakítás