Fókuszban a Kincstár állampapír forgalmazása – Újkígyós város weboldala

Fókuszban a Kincstár állampapír forgalmazása

A Magyar Államkincstár Békés Megyei Állampénztári Irodájában széles futamidő-választékkal kaphatók a különböző típusú állampapírok, melyek az állam által kibocsátott, állami kezességvállalással garantált értékpapírok. Lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra – értékhatártól függetlenül – teljes körű garancia vonatkozik. Az értékpapír-nyilvántartási számla vezetéséért és a jegyzési, adásvételi, illetve kamat- és tőketörlesztési tranzakciók után a Kincstár nem számol fel díjat, továbbá nincs díja a készpénzfelvételnek sem.

A WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatást igénybe véve az állampapírokkal kapcsolatos ügyintézés kényelmesen – interneten és telefonon keresztül -, otthonról is történhet.

Minden futamidőre található állampapír: a befektetések futamideje lehet egészen rövid – pár hetes -, de lehet akár 15 éves is. Jelenleg a legnépszerűbbek a csak Kincstárban, 3 és 5 éves futamidőre jegyezhető Prémium Magyar Államkötvények, melyek inflációt magasan meghaladó kamatot biztosítanak (pl. a 2017/I és a 2015/K sorozatok évi 9,5 % kamatot fizetnek), valamint az 1 éves futamidejű, 7,00 %-os Kamatozó Kincstárjegy és a 6,50 %-os éves kamatozású Féléves Kincstárjegy. Mindezeken túl Start értékpapír számlavezetésre illetve Tartós Befektetési Szerződés kötésére is van lehetőség. Ezáltal a kamatadó fizetési kötelezettség akár teljes mértékben elkerülhető.

Szerdánként hosszított nyitvatartással, 18 óráig tart nyitva az Állampénztári Iroda. Lehetőség van on-line időpont-foglalásra is, melynek köszönhetően az ügyfelek várakozás nélkül intézhetik ügyeiket. Az értékpapírral kapcsolatos általános kérdésekről, valamint az értékpapír ügyintézésről a Kincstár honlapja (www.allamkincstar.gov.hu) nyújt részletes felvilágosítást. Az Állampénztári Iroda készséggel áll a jelenlegi és leendő ügyfelek rendelkezésére. Személyesen a Békéscsaba, Dózsa György út 1. szám alatt, telefonon a 66/447-344-es számon vagy e-mailben az api.bek@allamkincstar.gov.hu címen lehet érdeklődni a páratlan befektetési lehetőségekről

 Magyar Államkincstár
Békés Megyei Igazgatóság

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás