Fókuszban az Európa-bajnokság: bemutatkozik Bánfi Boglárka – Újkígyós város weboldala

Fókuszban az Európa-bajnokság: bemutatkozik Bánfi Boglárka

banfi_boglarka

Újkígyós város sportéletében jelentős szerepet tölt be az Újkígyósi Kiralyteam Kick-box Akadémia, amelynek nyolc versenyzője kvalifikálta magát arra a sporttörténelmi utánpótlás EB-re, aminek a győri Audi Aréna lesz a házigazdája augusztus 26. és 31. között. Rendkívül büszkék vagyunk sportolóinkra! Ez a gondolat hívta életre ezt a rovatot, amelyben versenyzőink egyenként, saját szavaikkal mutatkoznak be az olvasóknak. Bízunk benne, sikerül a gyerekeket közelebb hozni Önökhöz, megismerni céljaikat, és bemutatni azt, mennyire is elszántak a Mi sportolóink!

banfi_boglarka_01.png

Három éves voltam, amikor is édesanyám első edzésén már én is részt vettem.  2012-től kezdve indulok versenyeken, igaz az első három évben fiatal korom ellenére csak gyakorló küzdelmekben állhattam pástra. Első „éles” megmérettetésem 2015-ben volt, máris egy nemzetközi Európa-kupán, ahol 3. helyezett lettem. Az évek során rengeteg éremmel és kupával gazdagodtam, de két számomra kiemelkedő van közöttük. Az egyik mikor a legnagyobb riválisomat sikerült legyőznöm, a másik az idei milánói Pointfighting Cup nevű verseny döntője. Itt az emelt, színpad szerű páston bolgár riválisomat kellett legyőznöm egy igazán szép kupáért. A májusban megrendezésre került budapesti világkupán két bronz- és egy ezüstérmet szereztem, ami nagy öröm számomra, de emlékezetes is egyben, mert a legszínesebb ellenfelekkel harcolhattam (ukrán, guatemalai, angol, bolgár és hazai kiváló versenyzőkkel).

banfi_boglarka_02.png

Mozgékony, jó rúgótechnikájú versenyző vagyok, de kéztechnikám is fejlődik. Kedvenc technikám a sorozatrúgás: akár hat métert végig szökdelve igyekszem bevinni az értékes kétpontos fejrúgást.  A cadett 1-es korosztály legkisebb súlycsoportjában 28 kg-ban vívtam ki az indulási jogot az augusztusban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra, melynek hazánk ad otthont. Szeretnék érmes helyen végezni és a dobogóra állni Győrben.”

banfi_boglarka_03.png

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás