Fókuszban az Európa-bajnokság: bemutatkozik Hegedűs Hanga – Újkígyós város weboldala

Fókuszban az Európa-bajnokság: bemutatkozik Hegedűs Hanga

hegedus_hanga

Újkígyós város sportéletében jelentős szerepet tölt be az Újkígyósi Kiralyteam Kick-box Akadémia, amelynek nyolc versenyzője kvalifikálta magát arra a sporttörténelmi utánpótlás EB-re, aminek a győri Audi Aréna lesz a házigazdája augusztus 26. és 31. között. Rendkívül büszkék vagyunk sportolóinkra! Ez a gondolat hívta életre ezt a rovatot, amelyben versenyzőink egyenként, saját szavaikkal mutatkoznak be az olvasóknak. Bízunk benne, sikerül a gyerekeket közelebb hozni Önökhöz, megismerni céljaikat, és bemutatni azt, mennyire is elszántak a Mi sportolóink!

hegedus_hanga_01.png

„Hegedűs Hanga vagyok, 15 éves, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanulója, valamint az Újkígyósi Kiralyteam Kickbox Akadémia egyik ifjú titánja. Egyből el is kezdeném a kick-boxos történetemet, mert van mit mesélnem. Nagyjából 8-9 éve lehetett első próbálkozásom, mikor elmentem életem első kick-box edzésére, céltalanul, ugyanis az óvodás legjobb barátnőm apukája szerint “ jó ötlet lenne kipróbáltatni a gyerekekkel”. El is jött az első edzés ,én pedig azóta is benne vagyok a sportban. Ezt nem is ragoznám tovább, ez lett volna történetem kezdete. Ezután egy lépcsővel feljebb léptem, bekerültem a versenyzők közé. Ekkor már számos versenyen vettem részt, és szerencsére sikerült jó eredményeket elérnem. 2014-ben a világbajnokságról egy bronz éremmel tértem haza. Egy évvel később sikerült szereznem egy Európa-bajnoki címet. Azonban kis hullámvölgy érkezett a pályafutásomba. Sorra jártam a versenyeket, egyre több kudarccal, már az is megfordult a fejemben 2-3 éve, hogy lehet jobb lenne abbahagyni, úgy éreztem belekerültem egy kisebb gödörb ,és továbbá egy évvel ezelőtt, 2018-ban sajnos nem sikerült kvalifikálnom magam a világbajnokságra, ami eléggé lelombozott Ez volt az első nyár ami sokkal kevesebb edzéssel telt és nem volt cél a nyár végére. 2019-ben megint elkezdődött a versenyszezon. Én bő fél éve az Újkígyósi Király team tagja lettem, leegyszerűsítve átigazoltam ide és nem túlzok, életem eddigi legjobb döntésének tartom. Az idei budapesti Világkupán a Király team színeiben sikerült 2. helyet elérnem a kategóriámban, annak ellenére hogy a reggelem “mókásan” indult, 7-8 meneten keresztül a wc előtt térdelve, feltételezem mindenki tudja mire gondolok, a nevetés lett volna a legutolsó dolog amit akkor éreztem, de szerencsére mára viccesen gondolok vissza.

hegedus_hanga_02.png

A lényegre visszatérve,  azért ezt a versenyt emeltem ki,mert elég meghatározó volt, úgy érzem jól teljesítettem és ennek az eredménynek köszönhetően eldőlt hogy kikerülök az idei Európa-bajnokságra. El is érkeztünk a jelenhez. Már csak pár nap és kezdődik a verseny, ami biztos nem lesz könnyű. Az én kategóriám a “C2” -46 kg. Célom a legjobbnak lenni  és a dobogó tetejére állni. Köszönöm ha végigolvastad, dióhéjban ennyi lett volna.”

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< máj 2024 >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megszakítás