Fókuszban az Európa-bajnokság: bemutatkozik Pap Nikola – Újkígyós város weboldala

Fókuszban az Európa-bajnokság: bemutatkozik Pap Nikola

pap_nikola

Újkígyós város sportéletében jelentős szerepet tölt be az Újkígyósi Kiralyteam Kick-box Akadémia, amelynek nyolc versenyzője kvalifikálta magát arra a sporttörténelmi utánpótlás EB-re, aminek a győri Audi Aréna lesz a házigazdája augusztus 26. és 31. között. Rendkívül büszkék vagyunk sportolóinkra! Ez a gondolat hívta életre ezt a rovatot, amelyben versenyzőink egyenként, saját szavaikkal mutatkoznak be az olvasóknak. Bízunk benne, sikerül a gyerekeket közelebb hozni Önökhöz, megismerni céljaikat, és bemutatni azt, mennyire is elszántak a Mi sportolóink!

„Nagycsoportos voltam, amikor először rátaláltam erre a sportágra,a kick-boxra.  Bánfiné Stefula Kriszta mutatta meg nekem a kick-box világát, majd kis szünet következett. Később testvéremnek, Pap Botondnak köszönhetően ismét elkezdtem ezt a sportot, Korcsog László vezetésével.

6 éve űzöm ezt a sportot. Többszörös országos bajnok vagyok, többször nyertem a Magyar Világkupán, illetve második és harmadik helyezést is értem el ott. Európa kupán is remekeltem már első, második és harmadik helyen is többször. Nemzetközi versenyekről is vannak szintén eredményeim. Legbüszkébb eredményem számomra a horvátországi Európa-kupán elért második helyezésem, amit már idén az Újkígyósi Kiraly Team színeiben érhettem el. Nagyon sokat küzdöttem azért az éremért, mindent megtettem, hogy jól teljesíthessek. Sok helyen jártam a kick-boxnak köszönhetően, mint például Olaszországban,  Spanyolorszagban,Írországban, többek között  Prágában is ,ami nem épp a szívem városa ,ugyanis bármennyire is szép hely az ottani versenyen hiába szerepeltem jól, sajnos egy sérülés elrontotta a napom, megrúgták az oldalam és meglátogattam a pontozóasztal alatti kis zugot, így nem folytathattam a küzdelmet, hiába a döntő küzdelem volt. De persze ez sem tántorított el, hiszen tudtam, hogy Győrbe készülök!

pap_nikola_01.png

Sok versenyen kellett tatamira állni ahhoz,  hogy idén a Győrben rendezett Európa-bajnokságon elindulhassak kick-light és light contactban 46 kg-ban, amely nem teljesen az én kategóriáim voltak, de ebben is helytállok majd az EB-n. Szeretnék dobogós helyen végezni és mindent megteszek ennek érdekében. Bár a szüleim, mindig azt mondták, hogy soha ne akarjak megfelelni nekik,  mert ők mindig büszkék lesznek rám és ezt kihangsúlyozták, többször is, hogy most is azok, de szeretném, hogy ha hazajövök Győrből, azt mondhassák mindketten a testvéremmel együtt, hogy  mindent megtettél a győzelem érdekében büszkék vagyunk rád!”

pap_nikola_02.png

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás