Fókuszban az Európa-bajnokság: bemutatkozik Török Dóra – Újkígyós város weboldala

Fókuszban az Európa-bajnokság: bemutatkozik Török Dóra

torok_dora_01

Újkígyós város sportéletében jelentős szerepet tölt be az Újkígyósi Kiralyteam Kick-box Akadémia, amelynek nyolc versenyzője kvalifikálta magát arra a sporttörténelmi utánpótlás EB-re, aminek a győri Audi Aréna lesz a házigazdája augusztus 26. és 31. között. Rendkívül büszkék vagyunk sportolóinkra! Ez a gondolat hívta életre ezt a rovatot, amelyben versenyzőink egyenként, saját szavaikkal mutatkoznak be az olvasóknak. Bízunk benne, sikerül a gyerekeket közelebb hozni Önökhöz, megismerni céljaikat, és bemutatni azt, mennyire is elszántak a Mi sportolóink!

„Üdvözlök minden olvasót. Török Dóra vagyok, a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium 12/A osztályos tanulója és az Újkígyósi Királyteam versenyzője.

 6 éves koromban ismerkedtem meg ezzel a sportággal, Bánfiné Stefula Krisztinának köszönhetően. Most tessék feltenni azt a kérdést, hogy mi vitte rá egy 6 éves kislányt arra, hogy ezt a sportot válassza? A válasz egyszerű : nagyon sírós voltam és édesanyám ezt a megoldást tartotta a legjobbnak hogy a küzdősportok által fegyelmet és koncentrációt tanuljak! Gondoljunk bele, mit érezhet akkor, mikor elmegyek egy külföldi versenyre a világ másik végébe, mikor azon aggódik, hogy ne történjen velem semmi baj, vagy csak szimplán azon izgul, hogy milyen lesz a sorsolásom. Nem könnyű anyának lenni!

torok_dora_01.png

Először is a 2017-es évben egy térdműtéten kellett átesnem, melynek köszönhetően két  évet ki kellett hagynom. Nehéz volt ez a két év „semmit tevés” számomra, mivel úgy nőttem fel, hogy heti négy  edzésem volt, majdnem minden hétvégén versenyekre jártam, majd ezek hirtelen eltűntek. De ettől függetlenül sosem unatkoztam. Több időm volt tanulni, sokkal jobban tudtam teljesíteni az iskolapadban, ami elég fontos mivel most, már a továbbtanulás is felkerült a listára. A nyelvvizsgát is ez alatt a két év eltelte alatt szereztem meg. De ezek alatt az évek alatt is aktívan részt vettem az újkígyósi kick-box életében Korcsog Lászlónak köszönhetően. Ovis edzéseken és a kis iskolás csoport edzésein segítettem, néha még a versenyzői csoportban is megtalálható voltam. Majd a 2019-es évben hatalmas változáson ment keresztül ez az eddig is eredményes újkígyósi csapat! A világ legeredményesebb csapata, a csepeli Királyteam kereste fel edzőnket annak érdekében, hogy dolgozzunk velük együtt. Nem volt kérdés a számomra, hogy ez az év lesz az, amikor újra felveszem a kesztyűt! Örülök, hogy így döntöttem, mivel újra felvethetem magamra a magyar válogatott melegítőt és hazai színekben bizonyíthatok. Az idei Európa-bajnokság hazánkban lesz megrendezve, Győrben. Hogy mit várok ettől a versenytől? Szeretnék dobogós helyen végezni, szeretném megmutatni azt, hogy visszatértem, hogy nem adtam fel! Idén májusban előrehozott érettségit tettem két tantárgyból, angolból és informatikából. Angolból jelesre érettségiztem, majd dicséretet is kaptam a 100%-os szóbelim miatt. Összefoglalva, igyekeztem az iskolában is jól teljesíteni.

torok_dora_02.png

Több országos és nemzetközi eredményt elértem az évek alatt.  Mindegyikre nagyon büszke vagyok egytől egyig, mindegyikre más miatt. A legkedvesebb emlékem talán az, amikor legelőször lettem országos bajnok, ez 2010-ben. Eddig hat alkalommal voltam a magyar válogatott tagja, mindegyik esetben helyt álltam kisebb-nagyobb sikerrel. Az újkígyósi önkormányzattól emléklapot is kaptam értük. Az összes érmemre, kupámra, övemre büszkén és boldogan emlékszem vissza, de talán azokra, amiket idén értem el,  azokra vagyok a legbüszkébb. Édesapám,  miután hazaértem egy-egy versenyről mindig annyit mondott: „hoztad a kötelezőt!”  Idén nem voltak elvárásai se neki, se anyukámnak, mivel tudták, hogy nem könnyű újra felállni a pást szélére, de látták rajtam, hogy szorgalmas vagyok, csinálom és, hogy nem adom fel!

Nem lehet más a célom, mint hogy felálljak az Európa-bajnoki dobogóra!”

torok_dora_03.png

 

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás