Fuss az életedért 2011. – Újkígyós város weboldala

Fuss az életedért 2011.

2011. május 13-án nagy sikerrel zajlott a „Fuss az életedért” elnevezésű sportnap, amelyet már harmadik évben rendez meg Újkígyós. Az idei évben „csatlakozott” a városi rendezvényhez az I. Snake Ring Cup Nyílt Nemzetközi Országúti Kerékpárverseny, melyet Újkígyós belvárosában rendezett meg a Fenntartható Térségért Alapítvány.

A délelőtti program az általános iskolásoké volt, ahol futásban, távol- és magasugrásban, kislabda-hajításban, kosárra dobásban mérhették össze a tudásukat. Az eddigi gyakorlattól eltérően, – Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás segítségével – idén már vidéki általános iskolákból is érkeztek gyerekek, úgymint Kétsoprony és Békéscsaba. A délelőttöt egy közös ebéd zárta, melyet az újkígyósi Soproni Ászok Söröző munkatársai készítettek el és szervíroztak a közreműködőknek.

Délután a bringásoké volt, amikor is kicsik és nagyok két keréken mérhették össze tudásukat. Az első köröket az amatőrök, az általános iskolások különböző korcsoportjai tehették meg, majd ezt követően a profiké volt a terep, akik közül a 42 km-es táv megtétele után Lovassy Krisztián állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A délután további részét a foci töltötte ki: a tanárok és családtagjaik, illetve egy focistákból álló, újkígyósi csapat . A „Futaváros” családi futásra szép számmal összegyűltek a kicsit és nagyok, akik együtt vágtak neki a különböző hosszúságú távoknak. A napot a Kisvárosi Esték májusi programja zárta, ahol Szőnyi Ferenc, a 2010-es év Ironman-je mesélt életútjáról, sportsikereiről, egy-egy megmérettetés nehézségeiről. Aki ott volt, tanúsíthatja, hogy a sportot soha nem késő elkezdeni.

Akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény:

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás, Újkígyósi Polgárőrség, Harangozó Imréné (Ancsa „doktornő”), Zsótérné Skoperda Katalin, Soproni Söröző munkatársai, Széchenyi István Általános Iskola pedagógusai, Helyi KMB Iroda munkatársai, a kerékpárverseny területén lakó és üzletet működtető lakosok, Buj-Bike Kerékpárszaküzlet, Ecker György vállalkozó, Gedó Pál gazdálkodó, Összefogás Újkígyósért Közhasznú Egyesület, Vöröskereszt Újkígyósi Szervezete, Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, Újkígyós Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal dolgozói

Köszönjük a segítséget!

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< máj 2024 >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megszakítás