Gyászhír – Újkígyós város weboldala

Gyászhír

szudak_balazs.jpg

Újkígyós Város Önkormányzata fájdalommal tudatja, hogy Szudák Balázs, “Újkígyósért” kitüntetés birtokosa, a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, az Újkígyósi Polgárőrség tagja 2014. július 30-án, életének 74. évében elhunyt.

Szebellédi Zoltán polgármester így búcsúzott a gyászszertartáson:

Tisztelt Gyászoló Család, Gyászoló Közösség!

Az életnek egy szomorú pillanata miatt kellett összegyűlnünk, amikor végső búcsút veszünk a városunkban mindenki által ismert Szudák Balázstól. Széles körű közéleti és társadalmi tevékenységének köszönhetően a város meghatározó személye volt. Ennek során mind az emberi kapcsolataival, mind a különféle szervezetekben végzett tevékenységével kitűnt a többi ember közül. Mindezek elismeréséül 2012-ben önkormányzatunk képviselő-testülete „Újkígyósért” kitüntetésben részesítette. A díjat a település közösségi életében magánemberként és civil szervezeti tagként kitartó, önzetlen munkájának köszönhette. Alapító tagja és 12 évig elnöke volt az Újkígyósi Polgárőrségnek, amely az ő vezetése idején kapta meg 2009-ben az „Újkígyósért” kitüntetést.

Szudák Balázs egy másik újkígyósi szervezet életében is aktívan részt vállalt. A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete vezetőjeként példamutató igyekezettel és felelősséggel végezte az elnökségi munkát, ezért több alkalommal is megválasztották szervezet elnökének, ezzel is kifejezve a tagság felé irányuló bizalmát és tevékenységének elismerését. Az egyesület nagy szerepet vállal Újkígyós város kulturális életében, rendszeres segítséget nyújt a városi rendezvények lebonyolításában. A szervezet életében nemcsak elnökként, tisztségviselőként vett részt, hanem jó humorú emberként mindig a társaság középpontja volt.

Közösségi tevékenységét nem tudta volna ilyen állhatatosan végezni, ha nem áll mellette a felésége, akivel idén ősszel szerették volna megünnepelni 50. házassági évfordulójukat.

Közösségünk egy tagja volt, de kivételes tagja. Sosem tört magasra, azonban mégis kimagaslott embertársai közül. Ösztönösen, nagy igyekezettel tette jobbá a körülötte élő emberek életét, áldozatos munkájának nagy szerepe volt az emberek közösségi szerepvállalásának fejlesztésében.

Talán észre sem vettük, hogy mennyit jelentett ez nekünk, hiszen mindig köztünk volt. Természetes volt a jelenléte, ezért is hagy különösen nagy űrt maga után. Bízom abban, hogy példája másokat is arra sarkall, hogy nyomdokaiban járva, a közösség érdekeit tartsa szem előtt, munkáját ennek szellemében végezze.

Kedves Balázs Bátyám!

Bármekkora életerőd is volt, sajnos a betegség legyőzött. Köszönjük, hogy köztünk voltál, nyugodj békében!

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás