ILYENEK VAGYUNK MI! – Újkígyós város weboldala

ILYENEK VAGYUNK MI!

Újkígyós Város Önkormányzata támogatást nyert Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az „IFKA” Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. ütemről szóló 1598/2020. (IX.21.) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében kiírt pályázati felhívásra beadott kérelemmel.

Az önkormányzat közigazgatási területén illegálisan elhelyezett és elhagyott hulladéklerakók felszámolását oldhatjuk meg a támogatás összegéből. Sajnálatos módon a BM pályázat és az IFKA által biztosított támogatás adta lehetőség kihasználásával sem tudjuk a település területéről teljesen elszállítani az illegálisan elhelyezett és elhagyott hulladék halmokat. Ezeket a szeméttelepeket mi, helyi lakosok hagytuk magunk után! Az elektromos hulladéktól kezdve – melynek elhelyezésére is több ingyenes lehetőség van – az építési törmeléken át a háztartási kommunális hulladékig, széles és a képzeletet felülmúló a lista a természetben elhelyezett, elhagyott hulladékokról. Felvetődik a kérdés, miért? Nincs hova elhelyezni az elektromos hulladékot? Nincs hova elhelyezni az építési törmeléket? Nincs hely a kommunális hulladék számára? Nincs zöldszállítás? Tisztelt Lakosok! Mi a probléma? Vagy csak igénytelenségünk, nemtörődömségünk okozza a több millió forint értékű anyagi kárt, a természetben okozott ártalmat már nem is említve.

A támogatás lehetőséget biztosít kamerarendszer elhelyezésére is, de felnőtt felelősségteljes embereket kamerával kell figyelnünk, hogy ne helyezze el, ne hagyja a szemetet szanaszét?

„Tisztítsuk meg az Országot!” pályázat adta lehetőség nem lesz mindig, lakóhelyünkön, környezetünkben illegálisan elhelyezett szemét nem csak szépérzékünket, ergonómiai környezetünket teszi tönkre, hanem károsítja természetes lakóhelyünket is.

dscf6397.jpg

Önkormányzatunk élni fog a szankcionálás lehetőségével azon személyekkel szemben, akik Újkígyós Város közigazgatási területén illegálisan hulladékot helyeznek el!

 

Újkígyós, 2021. május 7.

Botyánszki Pál László

polgármester

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás