Kick-box sikerek – Újkígyós város weboldala

Kick-box sikerek

kick_box_cikk_fc_kep.jpg

Sporttörténelmi újkígyósi kick-box sikerek: visszatekintés az Európa-bajnoki szereplésre!

Idén Győr városa adott otthont az év legrangosabb kick-box viadalának, a WAKO gyermek, kadet és junior kick-box Európa-bajnokságnak. Augusztus 26. és 31. között a győri Audi Aréna volt a helyszíne a közel negyven ország, megközelítőleg kétezer versenyzőjének részvételével zajló megmérettetésnek, amely Magyarország legnagyobb utánpótláskorú sporteseményének számított idén. Még el sem kezdődött, máris több rekordot megdöntött a győri kick-box Eb: az imént említett népes  részvételére még nem volt példa a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által tavaly elismert sportág utánpótlás kontinensviadalain. Ha már „hazai pálya”, akkor a kígyósiak  megkettőzött erővel indultak a Nyugat-Dunántúl régiójának központjába! Ezért a versenyért dolgoztak egész évben!

A különböző sportesemények rendezésében már bizonyított sportváros új szintre emelte az olimpiára váró sportág ázsióját. Ráadásul a tornászok junior-világbajnoksága vagy a 2017-es EYOF is bizonyította, hogy Győr igazi sportfőváros, ide minden sportoló szívesen érkezik. A Magvassy-csarnokkal karöltve az Audi Aréna optimális helyszínnek bizonyult egy ilyen grandiózus esemény számára.

A kontinensviadalon nyolc és a tizennyolc év közöttiek négy korosztályában rendeztek versenyeket. A formagyakorlat versenyszámok mellett a sportág mind a hat küzdelmi szakágában bajnokokat avattak.

Az Újkígyósi Kiralyteam Kickbox Akadémia nyolc versenyzője szerzett kvótát a rangos eseményre. A nyári felkészülést, beleértve a válogatott közös edzőtáborát végül hat kígyósi sportoló teljesítette. Koszti Iringó, Loenán Tamás, Bánfi Boglárka, Hegedűs Hanga, Török Dóra és Pap Nikola állt szőnyegre az impozáns Audi arénában. Öten pointfighting, egy versenyzőnk pedig full-contact szabályrendszerben.

Koszti Iringó a cadet 1-es korosztály 42kg-os súlycsoportjába az angol Imen Asghar ellen kezdetben nem találta a mérkőzés ritmusát, a második menetben már felülkerekedett ellenfelén. Hiába tudott négy pontot is zsinórban szerezni, sajnos 6:5-el a rivális került a nyolc közé. Iringót tehetsége nagy eredményekre predesztinálja és edzője biztos benne, ha ez továbbra is kellő szorgalommal párosul, a jövőben teljesülni is fog. Mindenesetre Iringó éves munkája kapcsán nagy dicséretet érdemel, ugyanis 2019-ben a válogatottság mellett magyar-bajnoknak és világ-kupa ezüstérmesnek mondhatja magát!

 

Loneán Tamás a cadet 2-esek 57-kg-os kategóriájában a válogatott újoncaként nagyon „belehúzott” a sorsolásnál. Alapvetően is a legnépesebb súlycsoportból a későbbi győztes olasz Bagarello volt az ellenfele, akivel szemben kiegyenlített első menet után sajnos búcsúzni kényszerült. Egyébként ez az olasz fiú, úgy ment át a mezőnyön, mint kés a vajon, és lett Európa-bajnok. Tomi egyébként szorgalmával kiemelkedik csapatunkból, ő az, aki minden edzésen ott van. Ez a példás hozzáállás még hosszú és sikeres sportkarriert jelenthet számára. Idén Európa-kupán és világ-kupán is bronzéremmel zárt.

 

Bánfi Boglárka a legkisebb,cadet 1-es súlycsoportban az ír Caitlin Knight ellen fölényesen győzött és ő is döntőre készülhetett. A magyar házidöntőt hozó fináléban Bogi most nem tudta érvényesíteni akaratát, így egy nagyon szépen csillogó ezüstérmet vihetett haza Győrből. Bogi ovis kora óta tagja csapatunknak. Szorgalma és tehetsége alapján biztosan még fényesebb érmet is szerezhet, akár jövőre az utánpótlás világbajnokságon.

Hegedűs Hanga békéscsabai csapatát elhagyva az év elején csatlakozott hozzánk. Ez a döntés mennyire is volt helyes, azt Hanga EB menetelése jól prezentálja. A két hónapos nyári felkészülést követően nem is titkolta céljait, dobogóra akart állni. Hanga ellenfelei közül sorrendben először az ír Colvi Naoise, majd az angol Elston-Evans bánta versenyzőnk élményszámba menő gyors indulásait és került az elődöntőbe. Itt egy kiélezett és a korosztály általános színvonalát is meghaladó összesapáson szlovén ellenfele végül győzött. Így a végeredmény egy megérdemelt bronzérem!

 

Török Dóra szintén a nagy visszatérőink közé tartozik. Ír barátaink biztos nem fogják szívükbe zárni a kígyósi lányokat, ugyanis már a harmadik versenyzőnk győzött le szigetországi hölgyet. Ezt bánta az idei világkupa győztes Ryan Niamh, aki ellen már az első fordulóban ki-ki meccset vívott Dóra, és a fordulatos, végletekig kiélezett mérkőzésen Dóra kezét emelték a magasba. Az elődöntőben a török Dilara Karapinar ellen az elején megszerzett előnyt „már csak” meg kellett tartani, de tudjuk, ez nem is olyan egyszerű, hiszen olyan nagy volt a tét, mint az EB döntő. A vége kígyósi győzelem és Dóri készülhetett a döntőre, ahol nem kisebb név várt rá, mint a négy éve veretlen Paulin Nele Feuer. A német lány akarata, dominanciája most erősebbnek bizonyult, de ez az ezüstérem megérdemelt és motiváló Dóra számára!

 

Pap Nikola sokoldalúságát igazolja, hogy eddigi eredményeit tatamin érte el, de technikai repertorárja és harciassága révén full-contactban vágott neki az EB-nek. A ring már egy „más kávéház”, szokták mondani sokat sejtetően. Nikola a török Gizem Kocaoglu ellen nagyon jó kezdett, érezte a ritmust, döntetlent hozott az első menet. A második és a záró menteben kiütközött a török lány ringben szerzett nagyobb rutinja és győzött. Nikola minden dicséretet megérdemel, hogy lelkiismeretesen felkészült és jól teljesített abban a full-contact szabályrendszerben, ahol már a kiütés is megengedett.

Érmeseinkben közös, hogy minannyian pályafutásuk eddigi legjobb eredményét érték el Győrben. Ez jól mutatja az Újkígyósi Kiralyteam Kickbox Akadémia dinamikus fejlődését.

 

Korcsog László, az újkígyósi csapat vezetője értékelt:

„Szeretném megköszönni Király István és Jároszkievcz Krisztián egész éves önzetlen szakmai és baráti segítségnyújtását. Valamint Hegedűs Botondnak, aki nap, mint nap segítőként dolgozott a csapat mellett és értékes szakmai észrevételekkel járult hozzá az újkígyósiak fejlődéshez. Mérhetetlenül büszke vagyok tanítványaimra, akik megmutatták, hogy többlet munkával és elhivatottsággal milyen eredményeket lehet elérni. Ezek a kiváló eredmények tovább motiválnak minket, hogy évről-évről előrébb lépjünk és felülmúljuk eddigi teljesítményünket”.

 

 

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< máj 2024 >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megszakítás