Kick-box: várakozásokat felülmúló évkezdés! – Újkígyós város weboldala

Kick-box: várakozásokat felülmúló évkezdés!

Kick-box: várakozásokat felülmúló évkezdés!

Február évek óta tartalmasan, sőt a versenyek kapcsán izgalommal telik az Újkígyósi Kiralyteam Kick-box Akadémia számára. Két nemzetközi verseny is szerepelt az év elején csapatunk programjában: Karlovacban és Pozsonyban.
A két verseny közül a horvát számít nagyobbnak, ahol sorozatban már hatodik alkalommal utaztak az Újkígyósiak a Zágrábhoz közeli Karlovac városába, hogy az év első Európa-kupáján ismét érmekkel gazdagodjanak. A II. Károly főhercegről elnevezett, korábban „kosárvárosként” is emlegetett Karlovac február 7-től három napig az ütések és rúgások csattanásától volt hangos. A 39 ország , 194 sportegyesületet felvonultató háromnapos viadalon több, mint 1200 sportoló küzdött az érmekért.

Nagy visszatérőink közé tartozik Pap Botond és Varga Mátyás, akik egyéni „beginner” kategóriában aranyéremmel kerültek vissza a kick-box világába.  Botond a Kiralyteam cadet 1-es csapatában is helyet kapott, ahol ismét egy aranyéremmel bővítette éremkollekcióját. Hegedűs Ramóna népes mezőnyt felvonultató súlycsoportban rendkívül értékes bronzérmet szerzett. Pap Nikola és Hegedűs Hanga korcsoportot váltva mindketten felkerültek a junior 50kg-os lányok dobogójára. Párosban, az úgynevezett „tag team” versenyben pedig ezüstéremig jutottak. Hanga a korcsoport nyílt kategóriájában is éremig jutott.  Török Dóra három érmet szerzett, teljesítményével pedig bejelentkezett az utánpótlás világbajnokság éremesélyesei közé. Loneán Tamás a pástra jellemző rapszodikus bírói ítéleteknek esett „áldozatul”. Most nem gyarapította érmeit, de szorgalmát ismerve ez nem sokáig marad így. Koszti Iringó korosztályt váltott. Egy szép technikai K.O.-t követően a négy közé nem sikerült bekerülnie, de Iringó ennél többre hivatott, amit hamarosan be is fog bizonyítani. Szántó Milán és Majernyik Tímea első nemzetközi versenyükön nem kerültek érmes helyre. Azonban érdemes tudni, hogy egy ilyen kaliberű Európa-kupán a neves, tapasztalt versenyzőknek sem könnyű a dobogóig verekedni magukat.

A horvát verseny után két héttel Pozsony, az egykori magyar koronázó város adott otthont a Slovak Open elnevezésű nemzetközi kick-box versenynek, amely tíz ország részvételével zajlott. Péntek este mérlegeltek, majd a „Mladost” sportkomplexumban rendezett kétnapos viadal szombati napján léptek pástra az Újkígyósi Kiralyteam Kick-box Akadémia növendékei. A karlovaci versenyhez képest kevesebben indultak csapatunkból, azonban a jelen lévők jó formában küzdöttek és sikeresen szerepeltek.

Loneán Tamás három súlycsoportban háromszor is a négy közé verekedte magát, végül egy ezüst és két bronzéremmel zárta a viadalt. Tamás azt a célt tűzte ki, hogy a tavalyi válogatottságát megtartva az augusztusi belgrádi utánpótlás világbajnokság akar bizonyítani. Török Dóra egy arany-és egy ezüstérem begyűjtése után a „grand champion” kategóriában nagy skalpot gyűjtött a csehek legjobbjának kiverésével, majd a döntőben osztrák ellenfele győzött és szerezte meg a verseny nyílt kategóriájának címét.  Hegedűs Ramóna szintén három kategóriában szerzett érme dicséretes, többek azért is, mert Ramóna a folyamatos küzdelmi szabályrendszerekben is szívesen megméretteti magát, eredményesen. Szántó Milán abszolút újoncunk a nemzetközi mezőnyben. Az ő megérdemelt bronzérme pedig remek „beszállókártya” lehet a nemzetközi mezőny felé.

Összességében tíz érmet szerezve járult hozzá az újkígyósi csapat az Akadémia a klubcsapatok ranglista elsőségéhez.

Az egyesület vezetőedzője, Korcsog László értékelte a két nemzetközi versenyt: „Karlovacban hagyományosan jól szoktunk szerepelni, nekem az egyik kedvenc versenyeim közé tartozik. A versenyszezon elején járunk és szereztünk tizenhárom érmet. A válogatottságra esélyesek átlagban jó teljesítményt nyújtottak. Hosszú még a szezon, van lehetőség javulni, előre lépni.  Augusztus végén Belgrádban kell majd toppon lenni. Idén Szerbia rendezi az utánpótlás világbajnokságot.  Az újoncok szépen fejlődnek, csiszolódik a tudásuk. Sok csapat megirigyelné, hogy a kígyósiak évről-évre ilyen jól szerepelnek ezen a rangos versenyen. Pozsony most nem volt ranglista verseny, ezért gyakorolni, tapasztalatot szerezni utaztunk ki. A verseny előtti napon a pozsonyi várban kirándultunk, így a gyerekek Magyarország történelméből is megismerek egy keveset.  Török Dóri az ellenfél edzőjének legnagyobb elképedésére „mattolta” a csehek legjobbját, nagy „skalpot” gyűjtött be. Loneán Tomi az 57kg döntőjében végig „meccsben volt” az osztrákok Irish Open győztesével. Bizakodásra ad okot. Szóval bőven van pozitívum. Hegedűs Rami belelendült a folyamatos „keményebb bunyóba”. Szorgalmával igazán jó versenyző vállhat belőle. Szántó Milánon már most látszik, hogy okosan, gondolkodva képes versenyezni. A két nemzetközi versenyen szerzett huszonhárom érem azt mutatja, hogy jó úton járunk, tanítványaim szépen fejlődnek.  Ez nem kényelmesít el minket, inkább tovább ösztönöz, ugyanis továbbra is a legjobbak közé szeretnénk tartozni”.

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< máj 2024 >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megszakítás