Lakossági tájékoztatás – Újkígyós város weboldala

Lakossági tájékoztatás

Tisztelettel értesítjük Újkígyós város lakosságát, hogy önkormányzatunk a Belügyminisztérium által meghirdet pályázati felhívásra, mely az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évében megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX.21.) Korm. határozat 6. pontjában foglaltak alapján tett felhívás volt a települési önkormányzatok számára.

A pályázat célja az önkormányzati tulajdonú ingatlanokon, közterületen fellelhető illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának (összegyűjtésének, elszállításának és kezelésének és a pályázat adminisztrációjával, koordinációjával kapcsolatos menedzsment jellegű feladatok ellátásának) elősegítése.

Újkígyós Város Önkormányzata 2020. november 5-én benyújtotta támogatási kérelmét az ebr42 önkormányzati információs rendszerbe, elbírálást követően támogatásra jogosultnak ítélte a Minisztérium a kérelmünket.

Támogatás összege: 4 948 989 Ft. Támogatás intenzitása: 100 % vissza nem térítendő támogatás.

Önkormányzatunk a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft-vel kötött szerződés alapján az önkormányzat közigazgatási területén illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolását (elszállítását, kezelését) a terület megtisztítását tudta megoldani.

A projekt megvalósításával környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése a cél, valamint tájvédelmi és tájképvédelmi szempontból is kiemelten fontos sz illegális hulladéklerakók okozta talaj, – víz, – levegőterhelés, illetve tájsebek csökkentése. A pályázatban megjelölt területeken teljes hulladékmentesítésre került sor. Feltérképezett területeken az előzetes egyeztetéseket követően a hulladékelszállítást végző vállalat munkatársai összegyűjtötték, elszállították, ártalmatlanították, és hasznosították az elszállított hulladékot.

Önkormányzatunk az illegális hulladéklerakók felszámolását prioritásként kezeli, a hulladék keletkezés megelőzését a fenntarthatóság egyik kulcsfontosságú elemének tekinti.

Susán Éva
pályázati referens

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás