Lakossági tájékoztató – Újkígyós város weboldala

Lakossági tájékoztató

wifi4eu_-_fb_cover

2017. október 9-én sajtóközlemény jelent meg a WiFi4EU ingyenes wifi-hozzáférési pontok pályázati kiírással kapcsolatban: megszületett a végleges jóváhagyás, mely szerint az EU a WiFi4Eu nevet viselő, a Tanács által elfogadott új rendszer keretében városházákon, könyvtárakban, parkokban és egyéb nyilvános helyeken elérhető ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítését fogják finanszírozni. 2020-ra könnyen felismerhető, többnyelvű WiFi4EU portálon keresztül- biztonságos, nagy sebességű internetkapcsolat áll majd a felhasználók rendelkezésére Unió-szerte, 6 000 helyi közösségben. A pályázat megjelenését követően – Balázs Anett angolnyelvtudását kihasználva – Újkígyós Város Önkormányzata benyújtotta pályázatát.

2019. szeptemberében Újkígyós Város Önkormányzata Támogatási Megállapodás az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) keretében – WiFi4EU szerződést írt alá, nyertes pályázat keretében.

Uniós pályázat Magyarországi képviseletében az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség (INEA) C. osztály – Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) AGREEMENT No INEA/CEF/WiFi4EU/3-2019/010669-046663 számú szerződés megkötésével biztosította önkormányzatunk számára az ingyenes internet kapcsolat kiépítésének lehetőségét.

Támogatás mértéke: 15 000 €.

A „WiFi4EU – az internetkapcsolat helyi közösségekben történő előmozdítása” elnevezésű támogatás keretében a településen az alábbi helyszíneken lett kiépítve az ingyenesen használható internet kapcsolat.

 

–       Weinchem park lefedelett területei: Hazaváró emlékkút – Könyvtár előtti terület, Művelődési ház mögötti rész, Vízmű telep környéke, Műfüves sportpálya

–       Fő utcai játszótér – Szent Imre Panzió előtti terület

–       Piac területe

–       Gyulai / Iskola úti terület – Szent Imre Park és a Kondipark

–       Gazdakör udvar – Petőfi utca – Kossuth utca sarok

–       „Zöldház” – Katolikus Templom előtti tér – Kossuth utca

 

A WiFi4EU kezdeményezés az ingyenes wifi-hozzáférés biztosítását támogatja a beltéri, kültéri közterületeken (pl.: közigazgatási szervek, iskolák, könyvtárak, egészségügyi központok, közparkok, terek stb…). A pályázat adta lehetőség kihasználása biztosítja a közösségek jobb integrálódását a digitális egységes piacba, a felhasználók hozzáférnek a gigabitalapú társadalomhoz, javul a digitális jártasság szintje, és bővül az említett helyeken nyújtott közszolgáltatások köre. A WiFi4EU- pályázat támogatása során új nyilvános wifi-hálózat kiépítésének finanszírozása, meglévő nyilvános wifi-hálózat korszerűsítése, illetve lefedettségének bővítése volt megoldható.

A támogatás megvalósításához legkedvezőbb ajánlatot az Alföld.NET Kft. nyújtotta Önkormányzatunk felé. A szolgáltató a fenntartási időszak alatt díjmenetesen biztosítja az internet betáplálását a hozzáférési pontokhoz.

Susán Éva
pályázati referens

wifi4eu_picto_european_union_blue_hu_horizontal.png

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás