Legalább egy napra tedd le az autót! – Újkígyós város weboldala

Legalább egy napra tedd le az autót!

automentescikkkeppm.jpg

Legalább egy napra tedd le az autót!

 

Az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2019. augusztus 26-án hozott döntést Az Európai Mobilitási hét és Autómentes Nap támogatási kérelmekről, amelynek keretében önkormányzatunk 850.000 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott.

Az Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola ebben az évben szeptember 20-ra szervezett programokat az Autómentes Nap alkalmából.

 

Az Autómentes hét fontosságára hívta fel a figyelmet Szebellédi Zoltán polgármester: – Fontosnak tartom a klímavédelem érdekében, hogy az autómentes hetet évről évre országosan megszervezzék. Amikor a napi programom megengedi, szívesen jövök kerékpárral dolgozni. Ez fontos az egészségünk megőrzése, a környezeti károk elkerülése és energiatakarékossági okok miatt is. Bár sokszor nem tehetjük meg, hogy otthon hagyjuk az autónkat, de ezen a héten törekedjünk erre!

A Széchenyi István Általános Iskola különböző programokat szervezett. Azokat a tanulókat, akik ezen a napon nem autóval érkeznek iskolánkba, jutalomban részesítik. A programok különböző helyszínen zajlanak:

– A Petőfi utca lezárt szakaszán akadálypályákat állítanak fel, ahol a bátor résztvevők ügyességi és gyorsasági versenyen vehetnek részt. Ehhez gördeszkát, görkorcsolyát, rollert, segwayt használhatnak, amit az iskola biztosít a gyermekek számára. A versenyzőket meg is jutalmazzák: akik vállalják a megmérettetést, egy szelet müzlit kapnak. Az ügyességi versenyek győzteseire szintén jutalom vár.

– Az iskola udvarán kerékpáros tudásukat mutathatják be a tanulók, az előre felállított akadálypályán kell minél kevesebb hibával végighaladniuk.

– Autómentes közlekedéssel kapcsolatos kézműves foglalkozásokat is szerveznek az iskola tantermeiben a hét folyamán.

– A tanulók KRESZ tudását is feltérképezik, ezért egy oktatást követően közlekedési TOTÓ-t tölthetnek ki a gyermekek. A legügyesebbekre itt is jutalom vár.

Az Autómentes Nap programjaiba nem csak az iskola tanulóit szeretnék bevonni a szervezők. Pénteken minden Újkígyóson lakót, szülőket és nagyszülőket is, szeretettel várnak az iskola elől 7:45-kor induló közös sétára!

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< máj 2024 >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megszakítás