Légy jó mindhalálig Újkígyóson – Újkígyós város weboldala

Légy jó mindhalálig Újkígyóson

Egy iskolában folyó munkát sok minden minősít. A különböző felmérések, kompetencia tesztek eredménye. A tanulmányi és sportversenyeken való szereplés, az iskolai tanulmányi átlag, a diákok magatartás és szorgalom jegyei vagy éppen a pedagógusok képzettsége, a továbbképzéseken való részvétel.

Az igazi fokmérője az eredményességnek azonban az, hogy tanárok és diákok milyen plusz értéket adnak hozzá önként, nem munkaköri kötelességből, iskolai és lakóközösségüknek. Az újkígyósi általános iskola hat évtizede bizonyítja, hogy sokkal több egyszerű oktatási, nevelési intézménynél. A település egyik alapja, a helyi közösség meghatározó és szervező ereje. Ennek volt szép példája a Széchenyi István Általános Iskola hatvan éves évfordulójára rendezett ünnepségsorozat, melynek része volt Móricz Zsigmond regényének, a Légy jó mindhalálig musical változatának előadása június 22-én, az iskola aulájában. Igazi ünnep volt az a péntek este, mondom, ugyan nem elfogulatlan, de sok amatőr és profi színházi előadást látott nézőként. Az első percekben nehéz volt eldönteni, hogy a közönség vagy a színészek izgulnak-e jobban az előadás sikeréért. De csak az első pillanatokban, hiszen utána kiderült, hogy igazi profik léptek fel a világot jelentő deszkákra. Lenyűgöző volt a gyerekek lelkesedése, az az őszinteség, ahogy beleélték magukat a szerepükbe. Az előadás alatt végig érződött, hogy nagyon sok munkát fektettek a felkészülésbe, és igen az is érződött, hogy szívüket és lelküket beleadták. A látványra sem lehetett panasz, hiszen énekeltek, táncoltak, sőt görkorcsolyáztak is a színpadon. A főszereplőt, Nyilas Mihályt Szamosvári Bence ötödik b-s tanuló játszotta el, mély átéléssel. A többi szereplőt is dicséret illeti, hiszen valamennyien kiválóak voltak. Az énekkar nagyon szépen adta elő a legnehezebb betétdalokat is, akár önállóan is felléphetnek a nótákkal. A darab végén joggal szólt a vastaps, aki nem volt ott, az csak remélheti, hogy egyszer még előadják a Légy jó mindhaláligot.
Az előadás felkészítő tanárai, Bohus Mariann és Zubán Károlyné, értő kézzel nyúltak a darabhoz. Lelkesedésük a szereplőkre is átragadt, igazi pedagógusként motiválták és készítették fel a gyerekeket. A díszlet Gazsó Adrienn kreativitását dicséri.

Sok ilyen szép, szívet, lelket melengető fellépést kívánok még!

Kovács Attila

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás