Megvásárolta az Önkormányzat az egykori József-majort – Újkígyós város weboldala

Megvásárolta az Önkormányzat az egykori József-majort

dscn0126.jpg

A Képviselő-testület áprilisi ülésén döntött az Újkígyós 036 hrsz-ú, a Rákóczi utcától a Vincellér ház felé vezető út mellett található egykori József-major megvásárlásának szándékáról. Az egykori major ingatlan együttese – amely egy időben termelőszövetkezeti központként üzemelt, később jelentős kapacitású terménytárolókat építettek a területre – jelentős gazdasági, foglalkoztatási lehetőségeket hordoz magában. A Képviselő-testület gazdasági programjának központi eleme a helyi gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatás elősegítése.
(A képen Tébi Krisztina korábbi tulajdonos és Szebellédi Zoltán polgármester látható az adásvételi szerződés aláírásakor)

Ezen tervekhez illeszkedik egy olyan iparterület jellegű gazdasági komplexum, mely a vállalkozóknak lehetőséget ad helyi vállalkozási tevékenységük elkezdésére, meglévő vállalkozásuk fejlesztésére. Ezért az Önkormányzat már ezen telephelyet érintő fejlesztésre irányuló pályázatot nyújtott be, mely pályázat jelentősen javítaná a komplexum gazdasági hasznosításának lehetőségeit. A képviselő-testületi döntés következtében aláírt vásárlásra irányuló előszerződés keretében már sikerült az ott lévő raktárakat egy békéscsabai konzervipari vállalkozásnak bérbe adni, melyből jelentős bevétel származik már most is.
Szükség is van az innen származó bevételre, hiszen a 138,2 millió forint vételárat az önkormányzat nem tudja saját költségvetéséből finanszírozni, ezért 150 millió forint hitel felvételé-re kerül sor, mely a vételáron felül tartalmazza a gazdasági hasznosítást elősegítő azonnali kisebb fejlesztéseket is. Ehhez a vonatkozó jogszabályok szerint szükséges kormányzati engedélyt a település megkapta.
Az Önkormányzat az említett bevételekből és a később remélt adóbevétel növekedésből felelősen tudja vállalni a törlesztőrészletek megfizetését, de fontos szempontként értékelhető az is, hogy ezáltal lehetőséget teremtünk saját, a helyi közösséget is érintő gazdasági fejlesztések megvalósítására, illetve fejlődni képes és akaró vállalkozások befogadására is.
E témában is további részleteket ismerhetnek meg a 2016. szeptember 26-án tartandó lakossági fórum alkalmával.

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás