Mozi felújítás – Cz Kiss Rendezvényház kialakítása – Újkígyós város weboldala

Mozi felújítás – Cz Kiss Rendezvényház kialakítása

mozi_cz_kiss.jpg

Az Önkormányzat 2009. évben pályázatot nyújtott be a mozi felújítására, többfunkciós közösségi térré történő átalakítására. A pályázatot szakmai szempontok alapján nyertesnek nyilvánították, viszont forráshiány miatt a pályázatot tartaléklistára helyezték. 2013. évben kaptunk értesítést arról, hogy a kivitelezés finanszírozását (a 2009-ben benyújtott mértékben) mégis biztosítja a pályázati forrás.

Mivel a pályázat elkészítése óta eltelt idő alatt az árak megemelkedtek, látható volt, hogy a forrás nem fogja fedezni a kivitelezés költségeit. A költségek csökkentése érdekében több ponton módosítottunk a terveken, többek között az eredeti tervek szerint az öltözőrész pinceszinten került volna kialakításra, ami lényegesen drágább megoldás, a módosítás eredményeként viszont toldalék épületrészben lesz elhelyezve az épület keleti oldalán. A tervmódosítás során kialakuló beépítési módot az akkor hatályos helyi építési szabályzat nem tette lehetővé, így azon is módosítani kellett, valamint az eredetileg egybe tartozó 707-es (volt Pártház) és 708-as (volt Mozi) helyrajzi számú telkek összevonásának elintézésével ki kellett alakítani annak a lehetőségét, hogy a telkeken levő házakat a későbbiekben egy művelődési egységként lehessen használni.    

Két eredménytelen közbeszerzési eljárás lefolytatását követően (a kivitelezők nem adtak megfelelő árajánlatot) a további költségcsökkentés érdekében az a lehetőség kínálkozott megoldásnak, hogy a kivitelezést két ütemre bontva valósítjuk meg, a második ütemre – ami magában foglalja a toldalék épületrészt is – egyéb pályázati forrásokat keresve.

Hosszas egyeztetéseket, tárgyalásokat követően az ütemekre bontásba beleegyezett a forrást biztosító szervezet és az építési hatóság is, így újabb közbeszerzési eljárással kiválasztásra került a kivitelező, majd 2014 őszén megkaptuk a módosított építési engedélyt, és rohamléptekben megkezdődött az I. ütem kivitelezése.

A mozi felújításával – melyet a Képviselő-testület időközben Cz Kiss Rendezvényháznak nevezet el – a vállalkozó 2015. január hónapban elkészült, azt sikeres műszaki átadás-átvételi eljárást követően átadta az Önkormányzatnak. Az I. ütem önállóan is be tudja tölteni a pályázatban leírt funkcióját, így az építési hatóság 2015. március 2-án megadta rá a használatba vételi engedélyt.

Bízunk abban, hogy a II. ütem finanszírozására benyújtott pályázatunk is sikeres lesz, ez esetben annak kivitelezése is megvalósulhat még az idei évben, ezzel válna teljessé a Cz Kiss Rendezvényház kialakítása.

 

A lakosság részéről felmerülő igényt szeretnénk kiszolgálni azzal, hogy 2015. május 2-án (szombat) 10-18 óra között nyílt napot tartunk az épületben, amikor is az érdeklődők megtekinthetik a belső térkialakítást. Szeretettel várjuk a tisztelt lakosságot a Cz. Kiss Rendezvényházban!

 

                                                                                                                     Varga Ferenc

                                                                                                             műszaki csoportvezető

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás