Őstermelők figyelem! – Újkígyós város weboldala

Őstermelők figyelem!

Tisztelt Gazdálkodó!

Amennyiben ÖN ŐSTERMELŐ és a falugazdász közreműködésével egységes kérelmet kíván benyújtani, úgy KÉRJÜK, HOZZA MAGÁVAL AZ ÚJ ŐSTERMELŐI PLASZTIK-KÁRTYÁJÁT, mert azzal az EGYSÉGES KÉRELEM BENYÚJTÁSA GYORSÍTHATÓ.

Az őstermelői kártya leolvasó segítségével gyorsabbá válik az ügyfél adatok betöltése, így jelentős mértékben csökken az adminisztrációra fordított idő. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy közös őstermelői kártya esetében a kártyán szereplő őstermelők közül mindenki kizárólag a saját nevében járhat el az egységes kérelem benyújtása során. Amennyiben Ön valamely családtagja nevében kíván eljárni, akkor mindenképp hozza magával a kitöltött és aláírt meghatalmazást. A képviselet igazolására szolgáló nyomtatvány a NAK portálról letölthető.

Az agrártámogatások igénylése vonatkozásában célszerű, ha az igénylő ügyfél személyesen jár el, és kér segítséget az elektronikus ügyintézésben a falugazdásztól, tekintettel arra, hogy az agrártámogatások igénybevételekor az igénylő ügyfél

  • szerez jogokat és kötelezettségeket;
  • rendelkezik az agrártámogatások igénybevételének alapjául szolgáló dolgaira vonatkozó pontos információkkal;
  • határozza meg, hogy mely agrártámogatásokat kívánja igényelni;
  • kell, hogy aláírja, vagy saját ügyfélkapuján jóváhagyja a kamarai meghatalmazást, amelynek keretében nyújthat segítséget az elektronikus ügyintézésben a NAK munkavállalója.

 

Amennyiben valamilyen oknál fogva még sem tud az igénylő ügyfél személyesen megjelenni a falugazdásznál, abban az esetben, a NAK-NY-73-as azonosító számú:

 „Meghatalmazás ügyfél képviselője részére Kamarai meghatalmazott előtti eljárásra (MH1)” elnevezésű 3.0 verzió számú nyomtatvány megfelelő kitöltésével más személy is eljárhat az igénylő ügyfél helyett és nevében a NAK munkavállalója előtt.

 

Balogh László

  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás