Pályázati hírek – Újkígyós város weboldala

Pályázati hírek

Újkígyós Város Önkormányzata „Újkígyósi belterületi gyűjtőutak fejlesztése” címmel 2012. január 30-án pályázatot adott be a DAOP-3.1.1/B-11 kódszámú, „Önkormányzati belterületei gyűjtőutak fejlesztése” című pályázati felhívásra.

A projekt összköltsége: 106 674 920 Ft. A támogatás mértéke: 90%, Az igényelt támogatás összege: 96 007 428 Ft. Önrész: 10 667 492 Ft. A pályázat keretén belül Újkígyós város gyűjtőútjainak leginkább elhasználódott szakaszait újították volna fel: az Arany János utca (Gyulai út és Kossuth Lajos utca közötti szakasza), az Arany János utca és Kossuth Lajos utca kereszteződés, a Petőfi Sándor utca (Öreg utcából a belterületi határig eső szakasza), és az Ady Endre utca (Hosszú utca és Kossuth Lajos utca közötti szakasza). Az Arany János utcán az Elizabeth Söröző előtt 2×3 állásos parkoló került volna felújításra, valamint a Napköziotthonos Konyha előtti gyalogos-átkelőhely lett volna áthelyezve néhány méterrel, hogy a szabályoknak megfelelő legyen.
Az Önkormányzat 2012. július 9-én kapta meg az értesítést a pályázatkezelőtől (DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.), miszerint a pályázat a bírálati folyamat eredményeképp tartaléklistára került. Ezt azt jelenti, hogy a pályázat szakmailag megfelelt a támogathatósághoz szükséges követelményeknek, azonban rengeteg pályázó volt, és a szakmai értékelés során a magasabb átlagpontszámot elért pályázatok támogatási igénye kimerített a rendelkezésre álló támogatási keretet. A pályázat nincs elutasítva, viszont forráshiány miatt egyelőre nem tudják támogatni. Amennyiben a későbbiekben rendelkezésre áll a szükséges pénz, a pályázat támogatásban részesülhet, így Újkígyós Város Önkormányzata megvalósíthatja a tervezett felújításokat, addig – sajnálatos módon – várnunk kell.

 


 


 


A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár TIOP-1.2.3-11/1-2012-0289 azonosítószámú, „Infrastruktúra-fejlesztés az újkígyósi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban” című pályázata 7 962 980 Ft támogatást nyert. A pályázat 100%-os, önrész nincs. A projekt keretén belül beszerzésére kerül: 2 db teljesen felszerelt, operációs rendszerrel és szoftverekkel, vírusirtóval telepített munkaállomás, amely a könyvtári dolgozók munkáját segíti, gyorsabbá és átláthatóbbá teszi a könyvtári szolgáltatást; 6 db teljesen felszerelt, szoftverekkel telepített asztali számítógép a lakosság számára; 2 db érintőképernyős információs pult az olvasók részére. Valamint beszerzésre kerül 1 db szerver, amely a számítógépek hálózatra kötését, az adatok biztonságos mentését szolgálja; 1 db többfunkciós színes nyomtató, amely szkennelésre és fénymásolásra is alkalmas; 1 db projektor, 1 db képernyőnagyító szoftver a fogyatékossággal élők számára, és különböző kiegészítő hardver eszközök (storage, külső háttértároló, router, szünetmentes tápegység). A projekt várhatóan 2012 augusztusában valósul meg.

 



Újkígyós Város Önkormányzatának fontos feladatai között szerepel az egészségügyi ellátás. Az önkormányzat tervei szerint, a már kialakult betegségek megfelelő kezelése mellett az egészség megőrzése, az egészségre nevelés, a munkaerő versenyképességének javítása is fontos szerepet kap a közeljövőben. Az Önkormányzat 2012. július 23-án nyújtott be egy 100%-os támogatottságú pályázatot az ESZA Nonprofit Kft-nek, TÁMOP-6.1.2-11/1/A Egészségfejlesztés Újkígyóson címen. A projekt összköltsége 9.999.600 Ft. Az idén elkészült Integrált Városfejlesztési Stratégiában is szó esik az egészségfejlesztő programok, szolgáltatások elindításáról és működtetéséről. Ezen belül – többek között – pszichológus, mentálhigiénés tanácsadások elérhetővé tétele, különböző egészségfejlesztő programok szervezése és lebonyolítása a cél a lakosság számára, az önkormányzat, az egészségház, a művelődési ház és a civil szervezetek részvételével. Jelen pályázat nagyszerű lehetőséget nyújt az önkormányzat ezen irányú terveinek megvalósításához.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás