Szülőföldünkért-díj az Újkígyósért Közalapítványnak - Újkígyós város weboldala

Szülőföldünkért-díj az Újkígyósért Közalapítványnak

Szülőföldünkért-díjat adományozott Herczeg Tamás térségünk országgyűlési képviselője az Újkígyósért Közalapítványnak.

Mint a képviselő közösségi oldalán írta, sokan keresik meg egy-egy jó úgy érdekében – épp úgy, mint más közéleti szereplőket, vállalkozókat, művészeket is. A felmerülő igényeknek megfelelően négy elismerést is létrehozott, amellyel a jelentős teljesítményt elérő személyeket, vagy éppen a közjó érdekében sokat dolgozó közösségeket jutalmazza. Az odaítélés jogát szinte kivétel nélkül másokra, intézményekre, civil szervezeti vezetőkre, a településeinken élő polgárokra bízza.

A Szülőföldünkért díj kicsit eltér a fentiektől. Keretet biztosít nekem összerendezni azokat a számomra is fontos terveket, gondolatokat, tevékenységeket, programokat, amelyek kivétel nélkül értéket képviselnek. Értékeket itt, helyben, kisebb-nagyobb közösségeinknek, községeinknek, városainknak. Nekünk! Azoknak az embereknek, akiknek „nem térkép e táj”, azoknak, akiknek az örökségünk, a jövőképünk, a szülőföld, az otthon, a nemzet nem alkalmi nekibuzdulásban megragadható szlogen, hanem olyan hívószó, amely tettre sarkall, cselekvésre ösztönöz. Miről szól a Szülőföldünkért díj? A tájról, ami felnevelt, az értékválasztásról, ami belső lényegünk, a hagyományainkról és a terveinkről, amik összekötik a múltunkat és a jövőnket, az otthonról, amit – legalább lélekben – soha nem hagyunk el”– fogalmazott Herczeg Tamás.

A 2023. január 17-én átadott díjjal az Újkígyósért Közalapítvány három évtizedes kitartó, áldozatos és következetes tevékenységét ismerte el a képviselő.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< márc 2024 >>
hkscpsv
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Megszakítás