Tájékoztatás tűzifa-támogatásról – Újkígyós város weboldala

Tájékoztatás tűzifa-támogatásról

Orbán Viktor miniszterelnök által a rendkívüli hideg időjárás miatt bejelentett téli rezsicsökkentés kapcsán a bejelentésben szereplő 12 eFt összegű támogatás gázszámla és távhőben történő elszámolása megtörtént.

A bejelentés szerint a támogatás kiterjed a nem gázzal fűtő háztartásokra is oly módon, hogy a Belügyminisztérium 1 milliárd forinttal megemelte a téli tűzifa-támogatással kapcsolatos szociális tűzifakeretet, melyre az 5 000 fő alatti települések pályázhatnak.

Azok a települések, amelyek a pályázat feltételeinek nem felelnek meg, illetve azok a települések, ahol kiépítésre került a gázhálózat, azonban a lakosság egy része nem élt a gázbekötés lehetőségével és nem kötött rá a gázhálózatra, azok a háztartások jelenleg nem részesülhetnek a téli rezsicsökkentésben.

Településünkön számos szilárd tüzelőanyaggal fűtő lakó érdeklődött a támogatással kapcsolatban, ezért levélben megkerestük dr. Takács Árpád kormánymegbízott urat és kértük tájékoztatását arra vonatkozóan, hogy Újkígyós városban fenti támogatás igénybe vételére milyen módon és mikor nyílik lehetőség?

Kormánymegbízott úr válaszában kifejtette, hogy az említett háztartások jelenleg valóban nem részesülnek a téli rezsicsökkentés által nyújtott kedvezményben, azonban tájékoztatott arról, hogy az általunk felvetett probléma megoldása érdekében a Miniszterelnökségen keresztül jelezni fogja a Belügyminisztérium számára az érintettek ezen igényét. A kérdéskörben megkerestük dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes urat közbenjárását kérve az ügy mihamarabbi rendezés érdekében.

Több lakó felvetette, hogy más településeken már tűzifát osztottak a fenti címen a lakosságnak. Ennek tisztázása érdekében megkerestünk több önkormányzatot, akik határozottan cáfolták, hogy ezen támogatás okán osztottak volna támogatást a helyi lakosság részére.

A lakosság szíves türelmét kérjük, érdemi információ esetén tájékoztatni fogjuk Önöket.

Újkígyós Város Önkormányzata

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás