Tájékoztató a település lakossága részére civil szervezetek katasztrófavédelmi felkészítéséről,riasztási gyakorlat végrehajtásáról – Újkígyós város weboldala

Tájékoztató a település lakossága részére civil szervezetek katasztrófavédelmi felkészítéséről,riasztási gyakorlat végrehajtásáról

Településünkön, ahogy az ország keleti felében szinte mindenhol, az elmúlt évek katasztrófavédel-mi eseményei kapcsán folyamatosan védekezési feladatok ellátására volt és lesz szükség mind a téli, mind pedig a tavaszi vizek kártételei elleni védekezés idején, illetve a rendkívüli időjárási helyzetek kezelése során.

A sikeres védekezés egyik alapfeltétele, hogy a hivatásos védekezők mellett kellő számú helyi lakos is részt vegyen a védekezési munkálatokban.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvényben (továbbiakban: katasztrófavédelmi törvény) foglaltak szerint minden nagyko-rú, öregségi nyugdíj korhatárt el nem ért a településen tartózkodó személy polgári védelmi kötelezett-sége alapján – a mentességek kivételével – köteles a határozatom szerint részt venni a település azon-nali beavatkozást igénylő mentési munkálataiban.

A mentési feladatokra történő felkészülés érdekében a civil, karitatív és egyéb a védekezésbe bevonható szervezeteinek elméleti kiképzésére, katasztrófavédelmi felkészítésére kerül sor a településen.

A kötelezettség alatt álló lakosságból a katasztrófavédelmi törvényben kapott felhatalmazásom alap-ján kijelöltem egy esetleges védekezés esetére a polgári védelmi szolgálatba beosztásra kerülő ál-lampolgárok körét.

Az elmúlt évben személyes kiértesítési módszerrel kerültek, ebben az évben pedig telefonos riasztás-sal kerül végrehajtásra a beosztott személyek riasztási gyakorlata.

A katasztrófavédelmi felkészítéssel és riasztási gyakorlattal kapcsolatosan tájékoztatom a la-kosságot, hogy 2012. május 30-án a mentési feladatokba bevonható szervezetek kiképzésére, valamint a településen megalakított polgári védelmi szervezetek riasztási gyakorlatára kerül sor.

A riasztási gyakorlat célja, a lakosságból megalakított és határozattal ellátott települési polgári vé-delmi szervezet tájékoztatása, illetve a riasztásban érintettek gyakoroltatása, valamint a beosztottak személyes adatainak a pontosítása.

Annak érdekében, hogy a polgári védelmi szervezetbe beosztottak elérhetősége biztosított legyen, az önkormányzatnak folyamatosan naprakész adatbázissal kell rendelkezzen, 2012. május 30-án a Polgármesteri Hivatal dolgozói telefonon hívják fel a beosztott állampolgárokat adataik pon-tosítása céljából, annak sikertelensége esetén személyesen otthonaikban keresik fel az érintet-teket.

A gyakorlat végrehajtása során katasztrófavédelmi feladatok tényleges végrehajtására nem kerül sor, a riasztás ellenőrzése és az adatok egyeztetése történik.

A településünkön élők és azok értékeinek védelme közös érdekünk, ezért kérem az Önök szíves együttműködését most és egy esetleges veszélyes esemény kezelése esetén a jövőben is!

Újkígyós, 2012. május 11.

Szebellédi Zoltán
polgármester

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< febr 2024 >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
Megszakítás