Temető üzemeltetésével kapcsolatos tájékoztató – Újkígyós város weboldala

Temető üzemeltetésével kapcsolatos tájékoztató

Tisztelt Újkígyósiak! Tisztelettel tájékoztatjuk Újkígyós település lakóit és az újkígyósi római katolikus temetőbe látogató hozzátartozókat, hogy az újkígyósi Szent Antal Temető üzemeltetését átvette a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Püspöki Hivatal képviseletében: Dr. Kiss-Rigó László Megyés Püspök által létrehozott Szent Gellért Egyházi Kegyeleti Kft.

Ebből adódóan a 1999-es Temetkezési Törvény által előírt temetői munkálatokat cégünk végzi, melyek a következők: elhunyt vagy urna átvétele, nyilvántartásba vétele, sírásás, visszahantolás, földmunkálatok, fedlap mozgatás, exhumálás, száraz koszorú elhordás, temetéseken való közreműködés és a temetések koordinálása, a temető rendjének és ügyfélszolgálatának biztosítása, a temetőben munkát végző sírköves és egyéb vállalkozók munkájának engedélyezése és koordinálása, a temető zöldövezetének karbantartása; fűnyírás, szemét elszállíttatás, ravatalozó rendbe tartása, közüzemi számlák kifizetése, valaminta fenti munkálatok díjainak bevételezése.

Az általunk elvégzett törvény által előírt feladatok költségein túl semmilyen plusz terhet nem kívánunk a lakosságra hárítani.Azon díjak egy részét, melyeket ezidáig a plébánián vagy a vállalkozásoknál fizettek ki a hozzátartozók, azt most cégünk számlázza ki, miután a munkálatokat is mi végezzük el.

A temetőben kifüggesztett Temetői és ravatalozói díjak listájából azokat a tételeket számlázza ki a temető üzemeltetőjének munkatársa (temető gondnok), mely munkálatok elvégzésre kerülnek.

A sírhely váltás díját és a stóla díjat továbbra is a plébánián tudják rendezni a temettetők.

Készséggel állunk a lakosság rendelkezésére. Amennyiben bármilyen a temető üzemeltetésével kapcsolatos észrevételük, kérdésük, kérésük van, a félreértések elkerülése érdekében kérjük, hogy forduljanak bizalommal a temető gondnokához hétköznapokon személyesen vagy telefonon.

Célunk a temető rendjének, rendezettségének és a kegyelethez méltó állapotának fenntartása.

Elérhetőségeink:
Molnár József temető gondnok, irodavezető: +3620/2845388
Gonda Ilona ügyvezető: +3620 381 6610
Elektronikus cím: szentgellertkegyelet@gmail.com

Szent Gellért Egyházi Kegyeleti Kft.

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás