Testvértelepülések találkoztak – Újkígyós város weboldala

Testvértelepülések találkoztak

2010. július 2-július 12 közötti időszakban Újkígyós testvértelepüléséről, Szépvízről, vendégek érkeztek a városba. Remek 10 napot töltöttek el Békés megyében, több kiránduláson és kulturális programon is részt vettek.

1990 óta a két település törekszik arra, hogy évente egy-egy delegáció ellátogasson egymáshoz. Újkígyós 2010. július 2-tól 2010. július 12-ig látta vendégül a 40 fős szépvízi küldöttséget. Ennek az eseménynek a megszervezésére az Európai Unió által meghirdetett Europe of Citizens Programme nyújtott segítséget. A pályázatot 2010 februárjában adta be Újkígyós Város Önkormányzata. A megnyert pénzösszegnek (6584 €) köszönhetően a vendégül látott csoportnak megfelelő színvonalú kulturális és szórakoztató programokat tudott szervezni Újkígyós. Az idelátogatóknak újkígyósi családok adtak otthont, ezzel is erősítve a két település lakói közti kapcsolatot. A csoport  július 2-án érkezett. A számukra szervezett programok között szerepelt a szarvasi Arborétum megtekintése, Harangozó Imre etnográfus előadása, Vésztő-Mágor szabadidő parkban való kirándulás, a Paksi Atomerőmű üzemlátogatása, Gyulán az Erkel Emlékház megtekintése, a Várfürdőben való kikapcsolódás, valamint az ópusztaszeri skanzen megtekintése. A hétköznapokban a szépvizi és az újkígyósi gyerekek táborban tanulhatták meg a fafaragás csínját-bínját, melynek vezetője Korcsok János és Bogos Károly fafaragók voltak. A fafaragó tábornak az általános iskola adott otthont.  A vendégek a hét második felében újkígyósi határszemlén vettek részt, majd azt követően a szabadkígyósi Weinckheim kastélyt látogatták meg, illetve barátságos futballmérkőzést játszottak az Újkígyós FC-vel. A napot Újkígyós és Szépvíz apraja és nagyja egy közös vacsorával zárta, amely remek hangulatban telt. A 10 nap záróeseménye az Újkígyósi Galiba Napok gasztronómiai rendezvény volt, ahol 2 szépvízi csapat is bemutatta főzőtudományát, valamint egy néptánccsoport lépett fel az Összefogás sátor színpadán. A Galiba Napok rendezvénysorozat második napján átadásra került Székely Alpár és Korcsok János által készített, Újkígyós és Szépvíz testvértelepülési kapcsolatának 20. évfordulójára készített emlékoszlop. A vendégek július 12-én élményekkel, új ismeretségekkel, a mihamarabbi viszontlátás reményében indultak haza.

Újkígyós Város Önkormányzata ezúton is szeretne köszönetet mondani mindazon személyeknek és szervezetek, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a szépvizi vendégek kellemes élményékkel térjenek haza!

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás