Újkígyós is csatlakozik a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” programhoz – Újkígyós város weboldala

Újkígyós is csatlakozik a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” programhoz

5001_orig

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence segítőkész magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

A program támogatottsága évről évre növekszik, az adományozók száma pedig tavaly minden eddigi rekordot megdöntött: a 19 magyarországi megyéből és a 12 határon túli régióból 5019 személy adományozott, a határon túli adományozók száma pedig jelentősen meghaladta a 2000 főt. Szintén örömteli dolog, hogy az összegyűjtött búzaadomány mennyisége már második éve lépte túl a 600 tonnát, amely 80 000 rászoruló gyermek részére biztosít magyar kenyeret. A felajánlott búzából készült liszt nagy részét minden évben a program kiemelt kedvezményezettjei kapják, de a korábbi évekhez hasonlóan újabb karitatív szervezetek is csatlakozhatnak.

„A gazdaember jó cél érdekében örömmel adakozik lehetőségéhez mérten, hisz tudja, hogy ezáltal az elkövetkező nemzedékek számára is lehetőséget teremt annak érdekében, hogy megfelelő tudással felvértezve, szorgalommal és emberséggel szolgálják nemzetüket. Köszönet ezért minden adományozónak és mindenkinek, aki e nemes szándékok és törekvések megvalósításában közreműködött.” – hangsúlyozta Jakab István, a MAGOSZ elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

Újkígyós Város Önkormányzata az Újkígyósi Gazdakörrel együtt örömmel csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. Felkér minden újkígyósi gazdálkodót, akiknek földjén búza is terem, hogy jelképes mennyiségű 50 kg búza adománnyal járuljon hozzá a nemes cél megvalósulásához, amelyet 2019. augusztus 18-ig fogunk összegyűjteni. Az adományozásban való részvételi szándékot Marossy Gábor gazdaköri elnök részére vagy a Városházán a polgármesteri titkárságon szíveskedjenek jelezni.

A helyi gazdák által felajánlott búzát jelképesen az Újkígyóson augusztus 20-án tartandó városi ünnepségen fogjuk dr. Kulcsár Lászlóval, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnökével, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek országos alelnökével együtt átadni Jakab István MAGOSZ elnök részére, aki Szent István napi rendezvényünk ünnepi szónoka is lesz egyben.

Kérjük, hogy minden érintett újkígyósi gazda csatlakozzon a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” programhoz!

Marossy Gábor elnök
Szebellédi Zoltán polgármester

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás