Újkígyós is képviseltette magát a Szépvízi Káposztavágás- és vásáron – Újkígyós város weboldala

Újkígyós is képviseltette magát a Szépvízi Káposztavágás- és vásáron

20181013_102149
Immáron tizenegyedik alkalommal került megrendezésre 2018. október 13-án a káposztavágás- és vásár Szépvíz testvértelepülésünkön, ahová Újkígyós Város Önkormányzata is meghívást kapott.

Önkormányzati csapatunk már csütörtökön útra kerekedett. A mintegy 500 km-es út közben megcsodálhattuk Királyhágó magával ragadó kilátását. Bucsa falu a Sebes-Körös partján fekszik, melyet egykoron Erdély kapujaként is neveztek. Ezt követően a méltán népszerű Tordai-hasadék mellett, a nagy múltú város, Torda fő látnivalóját tekintettük meg, az évszázadok óta működő sóbányát, amely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. A sóbánya napjainkban egy turisztikai központ, illetve gyógyhelyként is funkcionál. A közelmúltban a világ 25 leghihetetlenebb látványossága közé választott föld alatti helyszín. A sóbánya páratlan só csodákkal, sőt csónakázótóval is bír, de helyet kapott egy óriáskerék, teke-, golfpálya és biliárdasztal is.
 
20181011_140234.jpg

A pénteki napon meglátogattuk Szépvíz Község Polgármesteri Hivatalát, ahol betekintést nyerhettünk az ott folyó munkálatokba, feladatokba. A hivatal dolgozóit egy újkígyósi termékekből készített termékcsomaggal leptük meg. Ezután a Szent Erzsébet Gyerekotthonban élő árva gyermeket látogattuk meg, ajándékul csemegekosarat, könyvcsomagot és tanszereket vittünk, ezzel is örömet okozva nekik. A délután folyamán először kirándulást tettünk az 1495 méter magas Szellő-tető közelébe, ahol szemet gyönyörködtető látványban volt részünk. Ezt követően látogattunk el az ezeréves határhoz, Gyimesbükkbe, visszafelé egy rövid látogatás erejéig betértünk a Borospataki Skanzenbe is.
 
20181012_104156.jpg
 
Szombaton részt vettünk a főzőversenyen. A rendezvény helyszínére, a Nád-dűlőre lovaskocsikkal utaztunk ki, melyet egy környékbeli fúvószenekar kísért. A fesztivált Szépvíz polgármestere, Ferencz Tibor nyitotta meg és köszöntötte a jelenlévőket, melyet kulturális programok követtek. Az egész napos programok mellett lehetőség nyílt helyi kézműves termékek vásárlására is. Csapatunk székelykáposztával és töltött káposztával készült Szőke László és Balázs Zoltánné vezetésével, mely ételekkel III. helyezést sikerült elnyernünk, amire nagyon büszkék vagyunk. A délelőtt folyamán sokan felkeresték sátrunkat, ahol újkígyósi termékekkel (kolbász és pálinka) kedveskedtünk a betérők nagy örömére. A Benkó Hús Kft. által felajánlott kolbászból nem csak kóstoltatásra jutott, hanem adományoztunk a helyi gyermekotthon részére is. A rendezvényre Szépvíz további testvértelepülései (Szentgotthárd, Kutas, Bázakerettye) is meghívást kaptak, akikkel az ott tartózkodásunk alatt baráti kapcsolatot sikerült kialakítani. A káposztavágás- és vásárt egy színvonalas, jó hangulatú vacsora követett, ahová Szépvíz képviselői, az önkormányzat munkatársai, valamint a testvértelepülések küldöttségei voltak hivatalosak.
A vasárnap reggelt szentmisével kezdtük a csíkszentmiklósi katolikus templomban. A gyönyörű őszi napsütésben a Szent Anna-tónál tett kirándulást követően Brassó óvárosába látogattunk el.
 
20181013_150404.jpg
 
Hétfőn, hazafelé jövet Segesváron a várban, a történelmi központjában tettünk sétát. A városban született 1892-ben boldog báró altorjai Apor Vilmos mártír győri psüpök, aki Gyulán is szolgált plébánosként. De érdekességként említendő még, hogy 1431-ben itt született Vlad Tepes is, akit az utókor Dracula néven ismer. 
Ezúton is szívből köszönjük Szépvíz testvértelepülésünknek, hogy részt vehettünk az immár hagyományosan megrendezett káposztavágás- és vásáron, ezzel felejthetetlen élményt adva a részünkre!
 
20181014_140008.jpg

Balázs Zoltánné, Gombkötőné Kmetykó Bianka, Gógné Gedó Ildikó, Stefula Szilvia, Susán Éva,
Szebellédi Zoltán, Szőke László, Virág Gábor

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< máj 2024 >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megszakítás