Üzlettulajdonosok figyelem! – Újkígyós város weboldala

Üzlettulajdonosok figyelem!

Békés megye területén az üzletekben, a katasztrófavédelemre hivatkozva tűzoltó készüléket ajánlanak átutazó forgalmazók.

Ezek a tűzoltó készülék forgalmazók nem a katasztrófavédelem jogkörében keresték – keresik fel az üzleteket.

Ha a tűzoltó készüléket ajánló személyek, a katasztrófavédelmemre való hivatkozással és hatósági jogkörükben alkalmazott szankciókkal nyomatékosítják a tűzoltó készülék eladására vonatkozó szándékukat, akkor ezen személyek értékesítési szándékát mérlegeljék.

A szankcionálás nem lehet a megfélemlítés eszköze, a tűzoltó készülékek érvényességére a készenlétben tartó köteles ügyelni.

Fontos, hogy a tűzoltó készüléket a vonatkozó jogszabály szerint szükséges jelölni, az érvényességre való utalás a készülék címkéjén olvasható.

Ha olyan készüléket tartanak készenlétben, melynek érvényessége lejárt, azt az illetékességgel rendelkező Katasztrófavédelmi Kirendeltség bírságolhatja.

Jó tanács: egyszer megvásárolt készülék felülvizsgálati ideje lejárt, nem feltétlenül szükséges új készüléket vásárolni. A meglévő is felülvizsgáltatható arra szakosodott javító-karbantartó műhelyekkel szerződésben álló felülvizsgálókkal.

Jó, ha tudja:

Az ellenőrzési szándékkal érkező hivatásos állományú személy mindig egyenruhában érkezik. Szolgálati igazolványával igazolja magát, és szolgálati jelvénye is van.

Az ellenőrzést végző minden esetben tájékoztatja az ellenőrzött személyt jogairól és kötelezettségeiről.

Az ellenőr nem ajánl, és nem forgalmaz tűzoltó készüléket! Tájékoztat a jogszabályok szerint milyen típusú készüléket szükséges készenlétben tartani.

Kérdéseikkel a területileg illetékes Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályához forduljanak:

5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9.

telefonszám: 06/66 549-471

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás