2004-ben Újkígyósért kitüntetést kapott.


Révész Ferencné (Seres Erzsébet) 1943. december 22-én született Békésen. Édesanyja néhai Kovács Erzsébet, édesapja néhai Seres Mihály. Mindketten igen szorgalmas, a község köztiszteletben álló emberei voltak. 1966-ban kötött házasságot Révész Ferenccel, aki mindig biztos hátteret nyújtott ahhoz, hogy nyugodt körülmények között végezze munkáját. Gyermekeik — Zsolt és Csaba — ma már önálló családot alapítottak, neves szakemberek, szerető férjek és boldog családapák lettek. Négy unokájára — Petrára, Rékára, Eszterre és Annára — a kevés szabadidejéből sok szeretetet ad, odaadó nagymamai gondoskodással.

Általános iskolai tanulmányait Bélmegyeren kezdte, majd az Újkígyósi Általános Iskolában fejezte be. A makói közgazdasági technikumban érettségizett 1962-ben. Képesített könyvelő, vállalati tervező és statisztikus képesítést is szerzett. A későbbiekben felsőfokú államháztartási ismeretekből tett vizsgát kiváló eredménnyel.

Az első munkahelye 1962. július 15-től a Szövetkezetek Megyei Felvásárló és Értékesítő Központ volt. 1965 júliusától jelenlegi munkahelyén, Újkígyós Nagyközség Polgármesteri Hivatalánál dolgozik pénzügyi területen.

Szakmai tudását állandóan bővítve továbbképzéseken, tanfolyamokon vett részt, időt és energiát nem kímélve. A munkaköre minél hatékonyabb ellátásához szükséges képesítéseket kiváló minősítésekkel szerezte meg.

  • 1976-ban a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsától megkapta a „Tanács Kiváló Dolgozója” kitüntető jelvényt.
  • 1986-ban a Minisztertanács „Községi Tanácsos” címet adományozott a részére.
  • 1998-ban a Magyar Köztársaság elnökétől — Göncz Árpádtól — édemes és eredményes munkássága elismeréseként a „Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet” vehette át.

A kitüntetések hűen tükrözik, hogy országosan is elismert pénzügyi szakember, Újkígyós nagyközség töretlen fejlődésében a pénzügyi hátteret naprakészségével, a fontossági sorrend figyelembevételével, maximális szakmai tudással biztosította. Segítette, illetve segíti a mindenkori képviselő-testület pénzügyi döntéseit és az önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények vezetőinek munkáját — az eredményes működés érdekében. A község gazdálkodását takarékos pénzügyi szemlélettel irányítja. Ennek köszönhető, hogy a megszorító intézkedések ellenére is hitel nélkül gazdálkodik önkormányzatunk. Munkakörét meghaladóan nagy energiát fektetett és fektet arra, hogy településünk pályázatok útján jelentős központi támogatásokhoz jusson. A Polgármesterek Találkozóján több polgármester úgy nyilatkozott, hogy könnyű nekünk, újkígyósiaknak, a települést fejleszteni, hisz olyan személy irányítja a pénzügyi gazdálkodást, mint Révész Ferencné.

Amikor a képviselő-testület meghozta döntését, azt értékelte, hogy Révész Ferencné jelentős szerepet vállalt Újkígyós fejlesztésében, és példaértékűnek ítélte meg a köz érdekében végzett tevékenységét.

Kérdezhetnénk, mi munkája sikerének a titka?
„Jót s jól — ebben áll a nagy titok.”


„Kedves Erzsike!
Te egy olyan ember vagy, akinek az eszét a szíve irányítja, de olyan jó az esze, hogy a szíve sohasem tévedhetett el. Egyetlen pénzügyi ellenőrzés sem talált munkádban különösebb hiányosságot az elmúlt sok-sok év alatt. Mindent tudsz arról, hogy miként lehet a közpénzt gazdaságosan, jól beosztani és azt megsokszorozni. Mindig naprakész és pontos voltál a Rád bízott területen. Tehát sokat tanulhatunk Tőled munkaszeretetből, emberségből és pontosságból. Magánéletedben példamutató feleség, nagyszerű anya és szeretetre méltó nagymama vagy.

Kedves Erzsike!
Tanácselnökök és polgármesterek, kormányok és miniszterelnökök jöttek-mentek, Te azonban mindig maradtál. Maradtál, mert talán senki sem ismerte Nálad jobban a pénzügyi szakmát. Maradtál, mert…, mert komolyan vetted a köz szolgálatát, szakismereteddel pedig stabil hátteret biztosítottál a képviselő-testületek döntéshozatalához.

Erzsike!
„Úgy érezzük, amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”

Ezen szavak üzenetével tisztelettel felkérem Révész Ferencnét, a pénzügyi csoport vezetőjét, vegye át a kitüntetést.”

 

Megszakítás