Kick-box: az utánpótlás is érmeket gyűjtött Nádudvaron – Újkígyós város weboldala

Kick-box: az utánpótlás is érmeket gyűjtött Nádudvaron

kiscsapat

Az I.  Gasztro Kupán 24 klub, 294 versenyzője küzdött a jobbnál jobb helyezésekért az  öt küzdőtéren, egészen reggeltől estig. A rendkívül sűrű tavaszi versenyszezon hajrájában rendezett versenyen csapatunk válogatott aspiráns versenyzői pihenőt kaptak a hétvégére, így az iskolás csoportunk versenyzői léptek elsősorban tatamira, kiegészülve a versenyző csoportunk néhány már rutinosabb harcosával. A gyakorló bajnokság remek lehetőséget teremt a szárnyaikat még bontogató ifjú versenyzőinknek, akik közül több óvodás korút is pástra állított az Úkígyósi Királyteam Kick-box Akadémia.
A gyakorlók közül Szántó Milán népes súlycsoportot nyert meg. Házi döntőn diadalmaskodott Tóth Ákos és Faragó Fatima, előbbi Létai Leventével, utóbbi Majernyik Tímeával csapott össze. Kacsó Viktor rendkívül éretten küzdött, a döntőben fizikailag erősebb ellenfele győzte le. A versenyzők közül Szabó Szófia a pástot jellemző rapszodikus bírói ítéleteknek esett „áldozatul”, így meg kellett elégednie a bronzéremmel.  Ugyanebben a súlycsoportban Hegedűs Ramóna eddigi legjobb formájában versenyezve ezüstéremig jutott. Vandlik Dávid és Oláh Zsolt minden megtett, most szoros küzdelmekben lemaradtak a dobogóról, csak úgy, mint élete első versenyén résztvevő Forrás Máté. A felnőttek mezőnyében újoncot avattunk Elekes Csaba személyében, aki dicséretesen küzdött, de a meccsrutin hiánya még érződött, így a döntőben szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a combrúgásokat is engedő kick- light szabályrendszerben.

A következő állomás az év legnagyobb hazai versenye, a budapesti Hungarian Kickboxing World Cup, azaz a „magyar világkupa”, amelyre csak nem 40 ország 2600 versenyzőjét várják a szervezők. Korcsog László, az újkígyósi csapat vezetője értékelésében kitért a nádudvari versenyre, de gondolatban már a jövő hétvége foglalkoztatja,  ugyanis ez az utolsó verseny, ahol versenyzői ranglista pontokat szerezhetnek a győri Európa-bajnokság kvalifikációjában: „többéves sportbarátság kapcsán évente kétszer is jövünk a Rácz Kickboxing Team versenyeire. Örülök, hogy itt a sportággal még csak ismerkedőket is pástra tudom állítani. A „kicsiknél” az a legfontosabb, hogy a sikerélmény mellett tapasztalatot szerezzenek. Versenyről versenyre ügyesebbek, letisztultabban mozognak. Egy részüket jövőre már az országos versenyek dobogójára várom. A világkupa egy igazi grandiózus verseny lesz népes mezőnnyel. Ugyanakkor csapatom erős és felkészült, így biztos vagyok benne, hogy sok-sok érmet fogunk hazahozni Újkígyósra”.

I. Nádudvari Gasztro Kupa

Aranyérmes:
Szántó Milán, Tóth Ákos, Faragó Fatima

Ezüstérmes:
Elekes Csaba, Hegedűs Ramóna, Kacsó Viktor, Létai Levente, Majernyik Tímea

Bronzérmes:
Szabó Szófia

IV. helyezett:
Vandlik Dávid, Oláh Zsolt, Forrás Máté

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás