MEGHITTEN ÜNNEPELT ÚJKÍGYÓS 2020. AUGUSZTUS 20-ÁN SZENT ISTVÁNRA ÉS AZ ÁLLAMALAPÍTÁSRA EMLÉKEZVE – Újkígyós város weboldala

MEGHITTEN ÜNNEPELT ÚJKÍGYÓS 2020. AUGUSZTUS 20-ÁN SZENT ISTVÁNRA ÉS AZ ÁLLAMALAPÍTÁSRA EMLÉKEZVE

Idén Újkígyós is a szokásoktól, a megszokottól eltérően ünnepelt augusztus 20-án, s bár a délutáni nagy, tömegeket vonzó rendezvényre most nem volt lehetőség, maga az emlékműsor hangulata igazán meghitt és bensőséges volt a rendezvényházban.

 

A teljes délelőttöt átfogó megemlékezés 9 órakor kezdődött az Újkígyósi Szűz Mária Szent Neve katolikus templomban tartott ünnepi misével. A szentmise végén Ilyés Zsolt plébános a szokásokhoz hűen megszentelte Újkígyós város első kenyerét.

A mise végeztével az ünneplők átvonultak a Cz. Kiss Rendezvényházba, ahol megkezdődött az ünnepi megemlékezés.

A rendezvényt Szent István énekekkel, az újkígyósi Tengelic Énekegyüttes bensőséges előadása nyitotta meg, majd Botyánszki Pál, Újkígyós polgármestere mondott köszöntő beszédet.


 

A köszöntés és megnyitó beszéd után Harangozó Imre Erdélyi Zsuzsanna – díjas néprajzkutató némi humorral is átszőtt, élvezetes ünnepi szónoklatát hallgathatta meg a közönség.

Ezek után következett az „Újkígyósért”, „Újkígyós közneveléséért és közművelődéséért” valamint az „Újkígyós sportjáért” kitüntető címek ünnepélyes átadása.

2020. augusztus 20-án

 „Újkígyósért” kitüntető címet kapta Balogh Lászlóné Rákóczi Éva a Közös Igazgatású Óvoda és Bölcsőde volt Intézményvezetője;

„Újkígyós közneveléséért és közművelődéséért” kitüntető címben részesült Valachné Csajági Ildikó, az Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola tanítója;

és

„Újkígyós sportjáért” kitüntető címet vehette át Ruck László, egykori testnevelőtanár, sikeres edző, a Felföldi István Diák Sport Egyesület alapító tagja.

A fenti díjazásokon túl természetesen az idén is sor került az „Újkígyósért sportjáért” kitüntetés ifjúsági kategóriában átadására is, melyet ezúttal Török Dóra Melinda kick-boksz bajnok vehetett át.

Mindhárom díjazott önmagához hű – ki megható, ki humoros, ki pedig rövid fiatalos – beszédével tette igazán bensőséges, meleg hangulatúvá a városi rendezvényt.

A képek alatt, a névre kattintva olvasható a díjazottak pályafutása, érdemeik bemutatása

        Balogh Lászlóné                    Valachné Csajági Ildikó         Ruck László                          Török Dóra Melinda 
        Rákóczi Éva   

                     
A díjak átadása után  “Új kenyér” megszegésére.  Botyánszki Pál polgármester vágta fel Újkígyós első kenyerét, melyet a helyi Újkígyós Sütőipari Bt. készített. 

A kenyeret hangulatos muzsikaszó mellett kóstolhatta meg minden jelenlévő.

Az ünnepi műsor a Szűz Mária Szent Neve Plébánia kerámia szakkör alkotói kiállításának megnyitójával zárult. A kiállítást Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár nyitotta meg.

 

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás