Pályázat – Újkígyós város weboldala

Category: Pályázat

Lakossági tájékoztató

Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatal – Csabaszabadi Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be A Magyar Falu Program keretében „Önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése, önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések” című 2. Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése (MFP/ÖTIFB/2024/ÖTIK) pályázati kategóriában. (tovább…)

Lakossági tájékoztató

Újkígyós Város Önkormányzata 1 000 000 Ft összegű támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírásra kerülő „A közösségi és gazdasági testvértelepülési programok és együttműködések támogatására, 2023. évi „Nemzetpolitikai célú támogatások” 2.1. A. alprogram: Magyar – magyar közösségi kapcsolatok támogatása című pályázati kiírás kapcsán. (tovább…)

Komplex turisztikai célú fejlesztés valósult meg Szabadkígyóson

Sajtóközlemény

 

Komplex turisztikai célú fejlesztés valósult meg Szabadkígyóson

2023/09/27

Szabadkígyós Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-1.2.1-16-BS1-2021-00014 kódszámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” tárgyú felhívásra. A megvalósított projekt célja a Szabadkígyósra érkező látogatók számának növekedése, a turisztikai mutatószámok emelkedése és a szezonalitás hatásainak mérséklése, a település szolgáltatási kínálatának bővítése volt, amelyek a jelenlegi kínálattal összekötve, a meglévő és az új célcsoportot megcélozva önálló szolgáltatásként is megállja helyét a turizmus kínálati piacán.

A fejlesztés keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg főként Szabadkígyóson, valamint Újkígyóst is érintve, több helyszínen:

 • Kerékpáros turizmushoz kapcsolódóan:
  • Szabadkígyóst Újkígyós várossal összekötő meglévő nyomvonalon 1500 méternyi szakaszon új pályaszerkezettel történő kerékpárút építése
  • Szabadkígyós belterületén 2900 méter hosszan a meglévő kerékpárút fejlesztése 2 méterre történő kiszélesítésével
  • Szabadkígyós külterületén 220 méter hosszan új kerékpárút építése
  • a Wenckheim kerékpárút Szabadkígyóson végződő pontja a Kastély utcában egy kerékpáros nyom kialakításával és az érintett útburkolati szakasz felújításával 400 méter hosszúságban kapcsolódik az Ókígyósi úton haladó kerékpárúttal
  • Szabadkígyóson és Újkígyóson kerékpáros szerviz- és pihenőpont
 • Tematikus játszótér, két madármegfigyelő hely kialakítása, parkoló és elektromos töltőállomás
 • Látogatóbarát szolgáltatások (kávézó, gyermekfoglalkoztató, vetítőterem, ingyenes WIFI)
 • Kocsimúzeum, pusztakiállítás, Réthy Zsigmond emlékkiállítás a Svájcerájban
 • Postamúzeum kialakítása a Postaházban, udvarán állatsimogató
 • Településtörténeti kiállító terem kialakítása az Intézői lakban

A beruházás fizikai befejezésének időpontja: 2023. 11. 20.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a https://szabadkigyos.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Sztahovics Zsuzsa titkárságvezető

Elérhetőségek: 06-66/247-186, titkarsag@szabadkigyos.hu

Sajtóközlemény- projekt indítása

TOP- 2.1.3- 16-BS1-2021-00051 azonosítószámú „Újkígyós belvíz – csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítése és rekonstrukciója” című projekt (tovább…)

Sajtóközlemény- projekt zárás

TOP- 2.1.3- 16-BS1-2021-00051 azonosítószámú „Újkígyós belvíz – csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítése és rekonstrukciója” című projekt (tovább…)

Keleti Iparterület kialakítása Újkígyóson

Újkígyós Város Önkormányzata 2017 májusában a TOP-1.1.1-15 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése c, pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült, A megítélt támogatás összege: 499 995 950 Ft.

Részletek: http://bekestop.hu/ujkigyos/top-1-1-1-15-bs1-2016-00019/

Lakossági tájékoztató: Keleti Iparterület építése – Újkígyós II. ütem

A „Keleti iparterület kialakítása Újkígyósón” című a TOP-1.1.1-15-BS1-2016-00019 azonosítószámú projekt keretében került megvalósításra a tervezett beruházás, mely egy olyan iparterületen található, amelyen egy 2022-ben megvalósult és átadott csarnoképület (általános célú és nyomdaüzemi csarnok) is található. Tárgyi fejlesztés a csarnok épületeteket nem érinti, de az iparterületet és a csarnokhoz kapcsolódó egyéb infrastruktúra fejlesztéseket tartalmazza. (tovább…)

Lakossági tájékoztató: Újkígyós Nyugati elkerülő út felújítása

Újkígyós Város Önkormányzata értesíti a tisztelt lakosságot, hogy 2023. április 20-án az Újkígyós Nyugati elkerülő út – Kossuth utca és a 4431-es számú út között lévő a helyi lakosok által „csak” M0-ásként emlegetett felújított út ünnepélyes átadása megtörtént. (tovább…)

Meghívó


(tovább…)

Megszakítás